Vabadussõja võidusamba nurgaliistud saavad korda järgmisel nädalal

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval kukkus alla Vabadussõja võidusamba üks nurgapaneel.
Laupäeval kukkus alla Vabadussõja võidusamba üks nurgapaneel. Foto: Peeter Langovits

Järgmise nädala alguses saabuvad Tallinnasse firma Sans Souci esindajad, et saaks alustada vastavalt Tallinna Tehnikaülikooli inseneride tehtud ettepanekutele samba nurgaliistude parandustöid.

Sans Souci esindajatele on sambaga seotud dokumendid ja Tallinna Tehnikaülikooli inseneride eksperthinnang edastatud, et nad saaksid tööde ettevalmistamisega kohe alustada.

Tallinna Tehnikaülikooli insenerid avaldasid täna esialgse hinnangu Vabadussõja võidusamba klaasfassaadi töökindluse kohta ning tegid omapoolsed ettepanekud probleemseteks osutunud nurgaliistude töökindluse tagamiseks.

Tallinna Tehnikaülikooli insenerid kirjeldasid oma eksperthinnangus kõik samba klaasfassaadi ja nurgaliistude kinnituskonstruktsioonide juures leitud asjaolud ning tegid omapoolsed ettepanekud, kuidas samba fassaad ja kinnituskonstruktsioon töökindlamaks muuta.

Hinnangu koostamise aluseks on samba purunenud ja teiste nurgaliistude ning klaasfassaadi paikne vaatlus, mis viidi läbi 7. juunil. Samuti tegid Tallinna Tehnikaülikooli insenerid samba kinnituskonstruktsioonide kandevõime ja töökindluse analüüsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles