Kindlustus hüvitas Blue Siriuse kahjud

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purjekas Blue Sirius tõsteti Lahesuu sadamas Paljassaares veest välja.
Purjekas Blue Sirius tõsteti Lahesuu sadamas Paljassaares veest välja. Foto: Küllike Rooväli

Mullu augustis madalikule sõitnud purjeka Blue Siriuse kahjud hüvitas If Kindlustus 190 000 euro ulatuses, millest 50 000 olid päästmiskulud ning 140 000 väljamakstud hüvitis.

Eesti vanim purjelaev Blue Sirius sõitis madalikule möödunud aasta 9. augusti õhtul. 20. augustil saadi purjekas madalikult lahti ning transporditi Noblessneri sadamasse, sealt edasi Paljassaare sadamasse ning augustikuu viimasel päeval tõsteti laev kai peale parandustöid ootama. Veeteede ameti (VTA) ohutusjuurdluse aruandest selgus, et Eesti vanima purjelaeva Blue Sirius hukutasid eelkõige laevajuhtide vähesed praktilised kogemused ning oma teadmiste ja oskuste ülehindamine.

Tänaseks on If Kindlustus välja maksnud hüvitise summas 140 000 eurot ning lisaks ka sügise alguses päästmiskulud 50 000 eurot. Kokku maksis If Kindlustus Blue Siriuse kahjusid välja 190 000 euro ulatuses.

If Kindlustuse varakahjude osakonna juhi Argo Karo sõnul maksti hüvitis välja turuhinna alusel. «Ajaloolise laeva taastamine on väga kulukas ning ajamahukas ettevõtmine. If Kindlustus hüvitas laeva arvestusliku turuväärtuse summas 140 000 eurot ning loodame siiralt, et tulevikus näeme veel Blue Siriust Eesti lipu all seilamas,»  lisas Karo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles