Naistuttavat mõrvata üritanud mees sai pika vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Zertsov kohtus.
Andrei Zertsov kohtus. Foto: Martin Ilustrumm / Kanal2

Harju maakohus saatis täna pikaks ajaks vangi oma naistuttava mõrvakatses süüdistatava mehe.

Kohtu hinnangul on 43-aastase Andrei Zertsovi süü mõrvakatses ja ähvardamises tõendatud ning koos varasema süüteo eest määratud, kuid osaliselt kandmata karistusosaga tuleb tal trellide taga veeta 12 aastat ja neli kuud.

Täpselt sellist karistust nõudis kohtualusele ka prokurör, samas kui Zertsovi kaitsja Urmas Simon leidis, et naise vastu kasutatud vägivald tulnuks ümber kvalifitseerida mõrvakatsest kehaliseks väärkohtlemiseks ja ähvardamise süüdistus pole tõendatud.

10. märtsil pärast süüdistuse avaldamist kinnitas Zertsov, et tema ja kannatanu vahelised asjad olid tingitud arusaamatusest isiklikes suhetes ning ähvardamises ja mõrvakatses ta end süüdi ei tunnista. Ühtlasi hakkas mees räuskama, kui kohus asus kannatanut kuulama.

Seejärel võttis Andrei Zertsov tal kaasas olnud terava eseme, mis esialgsetel andmetel oli osa ühekordsest raseerimisterast, ning tõmbas sellega enda kaelale umbes seitsme sentimeetri pikkuse pindmise haava. Kovoi ja kiirabiarstid viisid mehe erakorralise meditsiini osakonda, kus talle anti esmaabi ning seejärel viis mehe tee juba tagasi vanglasse.

11. märtsil ilmus Zertsov istungitesaali üleriietega. Kui kohtunik andis korralduse need ära võtta, siis mees sellele ei allunud ning kohtunikul ei jäänud muud üle, kui Zertsov kuni süüasja kohtuliku uurimise lõpuni saalist eemaldada.

Varem korduvalt karistatud, sealhulgas ka tapmise eest vanglas istunud Zertsov hakkas uurimisandmetel ühs naist ahistama mullu mais. Ta helistas kuni septembrini korduvalt kannatanule, ähvardas tappa, jälitas naist, saatis mobiiltelefonile ähvardavaid sõnumeid, lõhkus naise kodu aknaklaasi ning muuhulgas ka magas naise korteri akende all.

Mullu 5. septembril võtsid aga Zertsovi teod sootuks karmima pöörde, kui ta tungis samale naisele kallale. Zertsov pussitas naist kaela, kuid kannatanul õnnestus lõpuks nuga mehe käest kätte saada. Kui naine hakkas appi karjuma ja äratas nii naabrid, jooksis Zertsov sündmuskohalt minema. Politseinikud pidasid ta siiski järgmisel päeval kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles