Paned silmad kinni, võtad ampsu ja mõnuled. Kõik on nagu päris, ainult kõrvu paitav vaikus tuletab meelde, et sööja ei asu mitte keset Kuala Lumpurit, vaid Tallinna linnasüdames, Tatari tänava sopis.
Toiduarvustus: väike Malaisia Tallinna kesklinnas
The Street Wok on tegelikult juba päris tükk aega avatud olnud, kui kontrollkahvli trajektoorilt seni kahetsusväärselt kõrvale jäänud. Pisike ja tagasihoidlik oma välimuselt, peidab ta endas tõeliselt kuldaväärt autentseid roogasid - midagi hoopis muud kui siinmail tavalise Aasia kiirtoidu (loe:ebamäärast värvi ja maitsega riisi-sousti) all silmas peetakse. Pealegi kujutab Eestimaal nii tavaline kogu Aasia ühte patta toppimine midagi umbes sama nõmedat kui mõnes Aasia suurlinnas avataks restoran Euroopa, kus eelroaks kiluleib, pearoaks lasanje ja magustoiduks sõrnikud.
Interjöör
Nagu öeldud, on The Street Wok oma olemuselt väike ja lihne koht - selline, kus võtta kiire, aga hea amps. Suveajal pakub maja ees olev terrass võimalust ka väljas einestada ning koha leiab ilmselt rohkem sööjaid, kuid vaevalt et paljud üldse kohapeale sööma jäävadki: The Street Wok pakub lahkesti toidu kaasaostmise võimalust, koormamata klienti mingite liigsete lisatasudega.
Parkida saaba maja ees, söögikoha eest leiab ka paar tasuta parkimiskohta, ent tänaval parkimine on tasuline.
Toit
Malaisia toitu ja kultuuri mõjutavad paljud erinevad etnilised grupid – valdavalt malaid, hiinlased, aga ka India kööki kuuluv on seal kanda kinnitanud. «Seeläbi on Malaisia justkui erinevate kultuuride sulam,» iseloomustab end restoran. The Street Woki menüü pole pikk, ent võimaldab see-eest tutvuda sellesama kultuuride sulatusahjuga iga kandi pealt: prawn udon (7.90 eurot) kujutab endast vokirooga vokitud udon-nuudlite ja merivähiga, kaaslaseks oaidud ja murulauk, mee mamak (7.90 eurot) on kollased nuudlid viilutatud kalakoogi, tofu, oaidude ja murualuguga, beef koay teow (7.90) vokitud lamedaid riisnuudleid, veisefileelõikude, oaidude ja murulauguga ning nasi lemak (8.90 eurot) siidist kanakarrit aromaatse kookospiimas keedetud riisi, vürtsika kreveti-sambali, keedetud muna, kurgiviilude ja maapähkliga.
Olgu juba ette öeldud, et sellest kogusest piisanuks vähemalt neljale, kui mitte enamale sööjale (ja nagu teada, söövad malailased korraga pigem vähe). Tšillit, seda malai köögi üht alustala, saab igaüks vastavalt soovile kas mahedaks või vängemaks timmida. Kokkuvõttes meenutab see Kagu-Aasia tänavatoitu parimas mõttes - kes sealmail reisinud, teab, et just tänavatoit annab parima ülevaate tollest rikkalikust toidukultuurist. Pole siis imestada, et mitmed sealtkandist pärit välissaadikud ei pea paljuks koguni Helsingist ülelahe teekonda ette võtta, et Tallinnas Tatari tänaval kodumaiseid maitseid meenutada.
Teenindus
Kontrollkahvel tunnistab, et sel tasemel teenindust nagu The Street Wokis pole ta küll kusagil Eestis näinud. Kümme punkti tundub vähe, mida anda, kümnest 12 oleks paslik - The Street Woki teenindus oli kiire, täpne, asjatundlik ja selle kõige juures väga sõbralik. Road jõudsid lauda sööjatele sobivas tempos ning ka peakokk Jedidah Bhadra ei pidanud paljuks sõbralikult naeratades roogasid kliendile tutvustama tulla.
Kokkuvõte: kui Kuala Lumpurisse lendamiseks piletiraha napib, sõitke tasuta ühistranspordiga Tatari tänavale ja nautige ringivaatamist sealses Kagu-Aasia rikkalikus toiduilmas.
The Street Wok
Tatari 42, Tallinn
Avatud E-R 11–21, L-P 13–21
Toidu tellimine: 5322 9398
E-R 11.00–21.00