Vargad varitsevad lõbutsejaid, et rahakott ja mobiiltelefon pihta panna

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargus. Fotolavastus.
Vargus. Fotolavastus. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Tallinna kesklinnas registreerib politsei nädalas umbes kümmekond vargust avalikus kohas, suurem osa neist on pandud toime just lõbustusasutustes – kohvikutes, pubides, ööklubides.

Põhja prefektuuri kesklinna jaoskonna varavastaste kuritegude teenistuse vanema Juhan Ojasoo sõnul näitavad vargused avalikes kohtades  võrreldes varasemate aastatega küll mõningast langustendentsi, kuid ole kuhugi kadumas. «Seal, kus on inimesi ning asju, mida võtta, sealt ka varastatakse,» nentis Ojasoo.

«Kõige enam varastatakse avalikes kohtades erinevaid esemeid - eeskätt mobiiltelefone, rahakotte, käekotte  jms. lõbustusasutustest, ühistranspordist, suurüritustel, suuremates kauplustes ning tänaval, ehk kohtades, kus suur hulk inimesi on ühes kohas,» selgitas ta. «Vargus pannakse toime siis, kui inimese tähelepanu on hajutatud, tegeleb mingi kõrvalise asjaga ning on oma vara jätnud hetkeks järelevalveta.»

Varguse ohvriks langemist saab Ojasoo sõnul siiski paljuski ka ise ennetada. «Tuleb olla oma asjade suhtes tähelepanelik ning hoida neid varjatult,» hoiatas ta. «Kõigil neil, kes on harjunud oma rahakotti, telefoni ja sularaha kandma kas pükste tagataskus või muus kohas, kus seda on hõlbus ära võtta, tasuks hoida väärt esemeid ikkagi kas põuetaskus, kotis või kohas, kuhu võõra käsi nii lihtalt ei pääse.»


Ojasoo paneb naistele südamele, et käekotti on mõistlik kanda üle õla nii, et koti ava on kõhu poolel mitte selja peal või küljel ning alati tuleks veenduda, et koti lukk või ava oleks suletud.  «Oma asjadel tasuks silma peal hoida ka kohvikutes, pubides või ööklubis ning tualetti minnes tuleks oma asjad kas sõbra hoole alla jätta või kaasa võtta.»

Õhtul välja minnes ei soovita politseiametnik väärtuslikke esemeid, nagu kallid nutiseadmed, suur kogus sularaha või väärisehted, üldse endaga kaasa võtta - seda enam, kui plaanis on külastada mõnda ööklubi ning tarvitada tarvitada alkoholi, mis muudab meele ja reageerimisvõime aeglasemaks. «Kevadiste ilmade ning ka turismihooaja saabudes aktiviseeruvad ka kogenud taskuvargad, mistõttu palub politsei kõigil olla oma asjade suhtes äärmiselt ettevaatlik, eriti rahvarohketel tänavatel vanalinnas ja kesklinnas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles