Šokeeritud kliendid: Dereku burgerimeister soris kätega salatis, hakklihas ja prügikastis!

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dereku burger.
Dereku burger. Foto: promo

Postimehe Tallinncity portaaliga võttis ühendust lugeja, kes jagas oma kogemust Dereku burgeriputkast, kus valitses tema hinnangul antisanitaarne toiduvalmistamise kord.

Lugeja, kes pööras tähelepanu Tallinnasse teed otsiva Derek Eweni ettevõtmisele, mis on alguse saanud Saaremaalt, leiab, et burgerimeister nõuetekohasest toiduvalmistamisest suurt ei tea.

Toome teieni alljärgnevalt lugeja kirja:

«Käisime alles mõni aeg tagasi, märtsikuu algul abikaasaga Saaremaal. Olime spaapuhkusel ja otsustasime ära proovida paljukiidetud Dereku burgeri. Meil oli aega, seega ootasime turu väravas järjekorras, mis andis võimaluse jälgida, kuidas need burgerid tegelikult valmis saavad. Poleks arvanud, et burgerimeister täiesti häbenemata toitu nii antisanitaarselt kasutas. Räpane! Derekul olid käes küll kummikindad, kuid mis mõte nende kandmisel on, kui nendega üheaegselt rahas, toores hakklihas ja  salatikaussides sorida. Kliendilt võtab mees raha üle salatikausside, rahakarp avaneb kinni-lahti nende kausside kohale. Ainuke hetk, mil mees mõnd abivahendit kasutab, on siis, kui tõstab toored burgerid grillile, aga küllap siis ka põhjusega, et grill on kuum. Vahepeal sorib mees toores hakklihas, millest rullib ümmargused pallid ja vajutab need seejärel burgerikujulisteks. Kinnastel on hakkliha tükid, mõni salatijäänukki. Toorest hakkliha maitseb mees isegi – jällegi – käest. Kui kindad liialt määrdunuks saavad, tõmbab mees need salvrätiga puhtaks ja viskab paberi prügikasti. Kindaid ta ei vaheta. Kuna juhtus olema küllaltki tuuline ilm, siis mõned paberid lendasid prügikastist tänavale. Need, mis Derek kinni püüda jõudis, surus ta, samad kindad käes, prügikasti. Teised keerlesid mööda tänavat edasi. Ja jätkus burgerivalmistamine. Burgerid valmivad küll ooteajaga, aga tingimused, milles neid valmistatakse, on antisanitaarsed! Ma ei saa aru, kuidas Saaremaa veterinaar- ja toiduameti ametnikud ei ole märganud, millistes tingimustes seal toiduvalmistamine käib. Sellist reeglite rikkumist ei ole ma Eestis mitte kusagil varem näinud, isegi laatadel mitte. Jälgisime seda tegevust silmad suured peas, olime tõeliselt šokeeritud.»

--

Derek vastas lugeja kirjale irooniliselt, andes märku, et tegemist on ülereageerimisega:

«Tere, burgeriinimesed! Mul on unistus tulevikust, mil... Me töötame uue burgeri kontseptsiooni kallal. Burger in a bubble (Burger mullis) kontseptsioon on lihtne: et burgerit süüa, peab inimene astuma lateksmulli (mis on eelnevalt kooskõlastuse saanud vastavalt veterinaarametilt), tõstma suu ette õhupuhastus toru ning aeg-ajalt avama oma suu, et katseklaasis kasvatatud burgerit mekkida. Me oleme olnud selleks ühenduses grupeeringuga, mida kutsutakse «Öko-über eliitkontroll mentaalse ja füüsilise hügieeni eest» ning kelle ees peaksime olema võimelised tõendama, et meie burger on puhas. Seda kontseptsiooni nimetame «George Orwell Redux’iks». Samuti on meil plaanis luua kaugseire seadmete üksus, et luua dünaamilise andmevoo edastus meie klientidele nagu näiteks nauding, õnnetunne, kirg, burger-magic ja armastus.»

--

Head lugejad, jagage kommentaariumis oma kogemusi Dereku burgeritest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles