Suur-Karja müraprobleemi lahendamiseks on veel kuu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nimeta baar Suur-Karja tänaval.
Nimeta baar Suur-Karja tänaval. Foto: Martin Ilustrumm

Möödunud nädala tööpäevadel oli Tallinnas Suur-Karja tänaval asuv Nimeta baar remondiks suletud, muuhulgas parandati ka baari heliisolatsiooni.


«Baar on alates esmaspäevast kinni olnud, ma olen mitu ööd normaalselt magada saanud,» ütles Nimeta baariga samas majas elav Annika Madisson. Muidu eksisteerivad Suur-Karja tänava elanikud ja baarid üksteisega kohut käies külg külje kõrval edasi, baaride saatus selgub 30. aprillil. Siis lõpeb kohtu poolt määratud esialgne õiguskaitse, mis lükkas edasi Kesklinna vanema Mihhail Korbi poolt Nimeta baarile ja Shootersile kehtestatud lahtiolekupiirangu ning andis baariomanikele aega olukorra parandamiseks.

Öise müra vältimiseks on baariomanikud palganud nädalavahetuse öödeks tänavale ka turvafirma ning sellest on kõigi osapoolte sõnul kasu olnud.

«See andis ennast kohe tunda, meil on sinna vähem väljakutseid ja tänaval on praegu olukord paranenud. Aga ootame ära, kuni ilmad soojaks lähevad, siis saame teada, kuidas asjad tegelikult on. Kuid võrreldes eelmise aastaga on praegune olukord kahtlemata parem,» ütles Kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit.

«Meie küsimus on, et mis saab ülejäänud päevadel, sest baarid on avatud iga päev peaaegu hommikuni,» lausus Madisson. Ta lisas, et kuigi müraprobleem on Suur-Karja tänaval kestnud juba aastaid, jõuti alles eelmisel nädalal selleni, et asjaga seotud inimesed ühise laua taha kutsuti. Ning koosolekul läksid hääled kohati üsna valjuks.

«Ega see konsensus üleöö ei sünni,» ütles Nimeta baari üks omanikest Vallo Palvadre. Ta rääkis, et baaris tehakse remonti ligi 15 000 euro eest, millest lõviosa kulub heliisolatsiooni parandamiseks. «Tegime hästi kalli ja korraliku remondi, üks akustikaspetsialist käis kohapeal ja tegi projekti. Loodame, et muusika ei kosta enam elanikeni,» ütles baariomanik.

See aga ei tähenda elanike ja kõrtsmike vahel sõjakirve maha matmist. «Ma rääkisin novembri lõpus Eesti Ekspressis sellest probleemist ja nüüd on Nimeta baari omanikud mind kohtusse kaevanud. Nad väidavad, et ma laimasin neid ja nõuavad maksimumsummat, 3500 eurot, mida niisugusel juhul on võimalik küsida,» rääkis Madisson.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles