Mupo: keelumärgi alt üritab vanalinna sõita üks auto minutis

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalpolitsei.
Munitsipaalpolitsei. Foto: Toomas Huik.

Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo) reedel korraldatud kontrollreidi ajal üritas keelumärgi alt vanalinna sisse sõita keskmiselt üks auto minutis.

Mupo inspektorid sulgesid reede keskpäeval suuremad vanalinna sissesõidud Viru, Pika ja Vene tänava alguses  ning Harju tänava ja Vana-Posti ristmikul. Neis kohtades on sissesõitu keelustavad liiklusmärgid, teatas mupo pressiesindaja.

Aktsiooni eesmärk oli kontrollida autojuhtide seaduskuulekust vanalinna piirkonnas. Muponi jõudnud signaal massiliselt vanalinna sissesõidu keeldu eiravatest autojuhtidest leidsid kinnitust - vaid ühe tunni jooksul üritas vanalinna sissesõitu 60 sõidukit. Umbes 40 sõidukit üritas mupo patrulle nähes ringi pöörata, tekitades sellega vanalinna tänavatel märkimisväärsed ummikud.

Mupo välijuhi Piret Pullati sõnul teeb seadust mitte austavate juhtide käitumine murelikuks ning vajaks radikaalsemat lähenemist, kuna  liikluskorraldusvahenditest jääb väheseks. Ühe võimalusena pakkus välijuht välja linnapildis oma tõhusust tõestanud betoonist tuviskulptuuride paigutamist probleemsetesse kohtadesse. Paljud Euroopa suurlinnad kasutavad sissesõitude reguleerimisel sillutisse paigutatavate postide süsteemi, mida juhitakse juhtimiskeskusest ning mida saab vajadusel üles või alla tõsta.

«Antud hetkel on olukord vanalinna aga päris käest ära, kahjuks,» tõdes Pullat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles