Nädal loomaaias: leopard ootab viiendat pesakonda

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaia leopard Darla tütrega.
Tallinna loomaaia leopard Darla tütrega. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Oma viienda pesakonna sünniks valmistub amuuri leopardi emaloom Darla, keda saab Loomaaia veebikaamera vahendusel taas vaatamas käia.

Ka saab Loomaaia kodulehe vahendusel heita pilku Euroopa naaritsate koju, kellel algas kevadine sigimishooaeg varem kui eelnevatel aastatel. Naaritsate teineteiseleidmise põnevatest seikadest loomaaia liigikaitse laboris saab lugeda Lutreola kodulehelt.

Soe kevadpäike meelitab okassead juba õueaedikusse. Värsket õhku pääsevad hingama ka elevandimaja surikaadid ja kääbusjõehobud.

Kilpkonnadele leiti toiduks juba esimesi naadi- ja võilillelehekesi. Õueekspositsiooni koliti üheksa paabulindu, must-toonekurgede paar ning neitsi- ja sookurg.

Hauduma on asunud händkakk: laupäeval märgati pesas esimest kaht muna.

Teisipäeval pidas juubelit loomaaia vanim pruunleemur Jana, kellel täitus 25. eluaasta. Samal päeval alustasid teekonda Slovakkiasse 17 ida-sinilammast.

Keila Jahiselts tõi loomaaialoomadele pehme talve tõttu järele jäänud ligi kuus tuhat söödavihta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles