Kohus saatis meest tappa üritanud kurjategija pikaks ajaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaklus. Foto on illustreeriv.
Kaklus. Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Harju maakohus saatis täna pikaks ajaks vangi tapmiskatses süüdistatud mehe.

Kohtu hinnangul on 36-aastase Marko Hollandi süü röövimises ja tapmiskatses tõendatud ning tal tuleb selle eest lühimenetluse sätteid arvestades kanda kuueaastane vangistus. Prokurör oli eelnevalt nõudnud kahe aasta võrra pikemat vangistust.

Kriminaalasja eeluurimisel kogutud andmeil viibis kannatanu, 43-aastane mees mullu 18. augusti varahommikul Tallinnas reisisadama piirkonnas ja avastas mahajäetud laohoone, kus kohtas ilma püsiva elukohata Marko Hollandit. Süüdistuse kohaselt hakkas Holland nõudma kannatanult raha ja tungis seejärel talle kallale. Marko Holland peksis meest rusikate ja jalgadega ning erinevate esemetega ja kägistas, ühtlasi võttis mehelt ära sada eurot sularaha, ravimid ja sigaretid. Kui Hollandile tundus, et kannatanu on surnud, lohistas ta raskelt vigastatud mehe võsa vahele.

Sündmuskohale saabunud politsei pidas Hollandi kahtlustatavana kinni ja tal tuvastati psühhotroopsest ainest tingitud joove, kohus võttis ta hiljem prokuröri taotlusel vahi alla.

Kiirabi toimetas raskelt vigastatud kannatanu haiglasse. Kannatanu sai üle kogu keha vigastusi, sealhulgas eluohtlikud pea- ja kaelavigastused ning verekaotusest tingitud šoki, kuid arstidel õnnestus tema elu päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles