Mupo tabas varahommikul kaheksa alaealist suitsetajat

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Teiss

Munitsipaalpolitsei tegi täna hommikul kontrollkäigu Lasnamäel asuva Tallinna teeninduskooli juurde eesmärgiga kontrollida alaealiste suitsetamist.


Ajavahemikul kella 8-8.20 tabas patrull kaheksa alla 18-aastast suitsetajat, kellele koostati kohapeal protokoll, teatas mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

Ta lisas, et pidevalt tuleb kaebusi vahetundidel koolimaja ees ja trammipeatuses suitsetavate noorte kohta, samuti on kohalikud ning ühiskondlikku transporti kasutavad inimesed pahased konisid täis loobitud trammipeatuse räpase ilme pärast.

Noorsootöö sektori vaneminspektori Kätlin Müürsepa sõnul võtab suitsetamine alaealiste hulgas järjest suuremad mõõtmed. Eriti kurvastav on see, et tavasuitsust kanepini on tihti vaid väike samm.

Täna hommikul karistada saanud noored kehitasid seletust andes ükskõikselt õlgu ja ütlesid, et kahetsevad. «Kusjuures kahetsevad seda, et vahele jäid, mitte seda, et suitsetasid,» ütles Müürsepp.

Inspektorid uurisid ühelt 16-aastaselt noormehelt, kas ta ei ole mõtelnud suitsetamisest loobumisele. Poisi vastus lõi inspektorid tummaks. «Suits on mulle kõige tähtsam asi. Kui ma ilma suitsetamata õhtul magama lähen, siis on mul terve öö tunne, et midagi olulist jäi tegemata,» ütles nooruk.

Mupo tuletab meelde, et vastavalt tubakaseadusele on alla kaheksateist aasta vanusel isikul (seaduse mõistes alaealine) suitsetamine või suitsuvaba tubakatoote tarvitamine keelatud. Samuti on alaealisel keelatud omandada ja omada tubakatoodet. Keelatud on müüa tubakatoodet alaealisele. Täisealine ei tohi alaealisele tubakatoodet osta, pakkuda ega üle anda.

Suitsetamine on keelatud muuhulgas laste hoolekandeasutuse ruumides ja asutuse piiratud maa-alal, koolieelse lasteasutuse, lasteaed-algkooli, algkooli, põhikooli, gümnaasiumi, kutseõppeasutuse, huvikooli, avatud noortekeskuse või noorte- ja projektlaagri ruumides ning nende piiratud maa-alal.

Mupo noorsoosektor korraldab ootamatuid kontrollkäike koolide juurde ka edaspidi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles