Tallinna linnavolikogu istung jääb volinike passiivsuse tõttu ära

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut.
Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut. Foto: Peeter Langovits

Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut teatas eile volikogu eestseisusele, et järgmisel neljapäeval ei toimu volikogu korralist istungit.


«Kuna komisjonid ei ole mitme menetluses oleva eelnõu kohta seisukohta võtnud, saanuks päevakord liiga hõre. Komisjonidele on aga takistuseks olnud eelnõu esitajast linnavolinike mitteilmumine komisjoni istungile,» vahendas volikogu pressiesindaja Ester Šank Vitsuti selgitust.

Selle nädala teisipäeval toimus volikogu erakorraline istung, kus ainsa päevakorrapunktina oli kavas umbusalduse avaldamine linnapea Edgar Savisaarele. Umbusaldamine kukkus läbi, sest umbusaldamiseks on vaja volikogu häälteenamust, hääletusest võttis osa aga vaid 26 volikogu 79 liikmest.

Istungil osalesid vaid opositsioonisaadikud. Tallinnas võimul oleva Keskerakonna fraktsiooni 46 liikmest oli ainsana kohal Vitsut, kes istungit juhtis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles