Väike prints Hamlet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väike prints Hamlet



Maria Suomineni näidend William Shakespeare’i „Hamleti“ ainetel


Maailmaesietendus 1996. aasta kevadel Helsinki Svenska Teaternis


Esietendus Rahvusooper Estonia kammersaalis 26. novembril 2014



Tõlge eesti keelde:

Raimo Pass

Lavastaja:

Kati Kivitar

Helilooja:

Liina Kullerkupp

Kunstnik:

Liisi Eelmaa

Valguskunstnik:

Anton Kulagin


Nimiosas

Kaarel Targo

.



Hamlet on tegelikult üks tavaline poiss, kes nagu teisedki temaealised soovib esmapilgul justkui kõige vähemat: et ta ema ja isa oleksid koos ja kodus. Paraku on aga saladuslikult kadunud isa asemel võõrasisa ja kõigil pereliikmetel on kogu aeg igasuguste tähtsate asjadega väga kiire. Südamesõber Ofelia on kaugel ja noormees jääb sageli oma suurde koju üksi. Nii hakkabki nende perekonna lugu Hamleti fantaasias hargnema just nii, nagu tema seda näeb ja tõlgendab.


Kati Kivitari lavastus võtab esmapilgul uskumatuna näiva ülesande – jutustada Shakespeare’i Hamleti lugu koolilastele arusaadavas keeles ja ainult ühe tunniga. Seda tehakse hoogsalt ja fantaasiaküllaselt, ühendades mitmeid mänguvahendeid muusika- ja draamateatrist varju- ja nukuteatrini välja. Teatraalse külluse kõrval jääb lavastusest kõlama jõuluaega sobiv mõte: nii nagu iga laps on kunagi soovinud olla prints või printsess, on troonipärijad igatsenud olla hoopis tavalise pere lapsed, rahus kasvada ja õppida ning omal moel maailma paremaks muuta.



Kestus: 1 h


Vanus: 7+



Pilet 15/9 EUR (soodushind koolieelikutele ja õpilastele)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles