Tartu Uus Teater: PURE MIND

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

PURE MIND



Autor, lavastaja, kunstnik ja muusikaline kujundaja:


RENATE VALME


Esitab Kompanii Nii koosseisus:


LIISA TETSMANN


TAAVI REI


MAARJA ROOLAHT


GERDA–ANETTE ALLIKAS


IMRE ÕUNAPUU (Rakvere Teater)




Renate Valme on vabakutseline koreograaf ja lavastaja, kes on oma lavastusi esitanud paljudel teatri- ja tantsufestivalidel Euroopas, Skandinaavias, Aasias ja Baltimaades. 2006. aastal asutas kaasaegse tantsu- ja teatristuudio Dreek ja 2012. aastal oma füüsilise teatri trupi Kompanii Nii, mille avalavastus “Pung” oli nominent Eesti teatriauhindade parima tantsulavastuse kategoorias. Aastatel 2003 ja 2008 on Renate pälvinud Eesti sõltumatu tantsuauhinna Philip Morris Eesti kui Aasta Läbilööja ja Aasta Tegija.



Kompanii Nii on füüsilise teatri trupp, millel on oma kindel põhituumik, kuid millele etenduseti võivad lisanduda ka külalisesitajad. Trupi kunstiline juht ja lavastaja on Renate Valme, koosseisulised liikmed on Liisa Tetsmann, Taavi Rei, Maarja Roolaht ja Gerda-Anette Allikas. Kompanii Nii avalavastus “PUNG” esietendus 14. novembril 2012 Tallinnas, ühtlasi valiti lavastus ka Eesti kaasaegse tantsu platvormi “Uus tants 2013″ põhiprogrammi ja Eesti teatri festivali Draama 2013 kõrvalprogrammi “Särts”. Samuti oli “PUNG” Eesti teatriauhindade nominent parima tantsulavastuse kategoorias 2013. aastal.



"Et saada osadust tundest, kus kõik on kõigega seotud, kus kõik on miskitmoodi võimalik, peame meie, täiesti normaalsed EW kodanikud ja kodakondsuseta isikud, Saku Originaali mehed ja A Le Coq Premiumi naised, külastama etendust “PURE MIND”. Ning kogema, et meie maailma sees on veel üks erakordne maailm, mis paisub nagu supernoova, ähvardades rebestada loogilistest seisukohtadest ning tõsikindlatest väärtushinnangutest kokku köidetud ratsionaalse maailmapildi."


(Andres Maimik / Eesti Ekspress / 04.11.2013)



Etendused Tartu Uues Teatris Lai 37


10/11/12 aprill 2014, kell 19:00


Etendused Tallinnas Kanuti Gildi SAALis


15/16/17/18 aprill 2014, kell 19:30





Piletid eelmüügis Piletilevis ja Uue Teatri kohvik-kassas.



Toetajad: Eesti Vabariigi Kultuuriministeerium, Tartu linn, Eesti Kultuurkapital, Rakvere Teater, Tartu linnaresidentuur




http://www.piletilevi.ee/est/piletid/teater/?show=31667

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles