Martinson: Tallinnas on laste vaesus Eesti keskmisest väiksem

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Merike Martinson.
Abilinnapea Merike Martinson. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Linnade ja valdade päevadel esinenud Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on laste vaesuse määr riigi keskmisest ligi nelja protsendi võrra madalam.


Laste koguarv Tallinna elanikkonnas on 72 290, see on 16,8 protsenti elanikest. Tallinna linn on loonud oma toetuste süsteemi, millele vastavalt makstakse nii universaaltoetusi kui sissetulekust sõltuvaid toetusi, vahendas Raepress.

Tallinna sissetulekust sõltuva toetuse maksimaalmäär kuni 19 aastastele on 320 eurot, kooliminekutoetus 32 ja paljulapselise pere laste toetus vabariigi aastapäevaks 39 eurot, linn maksab sünnitoetust, esmakordselt kooli mineva lapse toetust ja ellusuunamise toetust 320 eurot, lisanduvad puudega laste toetus ja toetus kolme ja enama lapse sünni puhul.

Vähekindlustatud perede lapsi toitlustatakse igal tööpäeval päevakeskustes, peredele jagatakse toidupakke. 31. jaanuari 2014 seisuga saab linna lasteaedades toidusoodustust 581 last, ehk 2,55 protsenti, neist sajaprotsendilist toetust 334. Sajaprotsendilist koolilõuna soodustust saavad 132 gümnaasiumiõpilast.

«Lisaks erinevatele toetustele jagatakse ka konkreetset abi, näiteks igal aastal augustikuus annab Tallinna linn üle vajalike vahenditega täidetud ranitsad vähekindlustatud peredest esmakordselt kooli minevatele lastele ja seda peetakse väga vajalikuks,» ütles Martinson.

Linn kompenseerib raviasutusele osaliselt ka eriarstiteenuse visiiditasu, aastas 120 000 visiidi ulatuses. Kuni kaheaastased lapsed on visiiditasust vabastatud.

Martinson rõhutas, et Tallinnas elavate laste vaesuse määr - 13,6 protsenti on üldiselt Eesti keskmisest ligi nelja protsendi võrra madalam, ehkki erinevused linnaosade vahel on suured.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles