Lennusadamas tähistatakse Eesti liitumist NATOga

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO lipp Brüsselis.
NATO lipp Brüsselis. Foto: SCANPIX

 Lennusadamas tähistatakse sel laupäeval, 29. märtsil tasuta üritusega Eesti liitumist NATOga.

Päev algab kell 10 Kaitseväe sõjatehnika tutvustamisega. Kohal on helikopter, miinitõrjelaev ja päästetehnika. Kell 12 järgneb lippude pidulik sissemarss ja tseremoonia Kaitseväe orkestri saatel. Sõnavõtuga esinevad Eesti kõrgeim esindaja NATO peastaabis kindralmajor Neeme Väli ja vastne kaitseminister Sven Mikser.

Poliitikahuvilistel on seejärel võimalus jälgida julgeolekuteemalist debatti, mida juhib äsja Krimmist naasnud ETV saatejuht Astrid Kannel. Väitlejad on Merle Maigre, Marko Mihkelson ja Neeme Väli. Järgeb NATO Ühingu tuvustus. Kell 13.30 toimub NATO hävitajate ülelend ja seejärel lennusalga ja droonide tutvustus. Siis on kord Kaitseliidu käes ning kell 14.30 algab mereväe ja piirivalve tutvustus. Päeva lõpetab kell 15.30 Siseministeeriumi demineerijate show.

Kogu päeva jooksul toimuvad tegevused nii Lennusadama sees kui ka seda ümbritseval alal. Esinevad Kaitseväe orkester ja ajateenijate rokkansambel, saab ennast proovile panna sportlikel võistlustel ja vaadata dokumentaalfilme. Oma tegevust tutvustab Carolin Illenzeeri Fond, toimub kampaania «Anname au», saab teha annetusi. Perepäeva vormis üritus pakub huvitavat elamust igas vanuses külastajale. Korraldajad soovitavad jälgida muutunud liikluskorraldust ja tulla Lennusadamasse pigem jala või ühistransporti kasutades.

NATO on maailma võimsaim sõjaline allianss, mille eelarve oli mullu 1,02 triljonit dollarit ja kuhu kuulub 28 liikmesriiki. Eesti on NATO liige 29. märtsist 2004.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles