Graafik: vaata Tallinna pakutud kompromiss-parkimisala piire

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kaart.postimees.ee/Katri Karing

Tallinna linnavõim teatas eilsel kohtumisel Kalamaja rahvaga, et tuleb elanikele vastu ja õgvendab algselt kogu asumile plaanitud tasulist parkimisala.


Linnaosa rahvas ei tahtnud mingisugusest kompromissist aga kuuldagi ning soovib endiselt, et linnaosas jääks parkimine priiks, kuna sellega ei ole mingisuguseid probleeme. Linna viimase plaani jõustumisel tekib aga oht, et ka tasulisele alale jäävatel kalamajalastel tekib huvi oma autosid Kalamaja tasuta poolel hoida ning sellega luuakse parkimiskaos tänavatel, kus seda muidu kunagi ei tekiks.

Täna teatas Põhja-Tallinna halduskogu liige Andres Herkel, et kui Kalamajas ka on parkimisprobleeme, siis tuleks neid lahendada hoopis tasuta parkimisala suurendamisega. Tema sõnul lahendaks parkimisküsimuse tasuta parkimisala laiendamine Kopli, Kotzebue, Põhja puiestee ja Kalasadama tänavatele.

«Nendel tasulistel aladel parkimine on minimaalne. Tasulise ala alt välja võtmine tooks väidetavad probleemsed parkijad Kalamaja elurajoonist välja,» lausus Herkel.

Tema teatel toimub 17. juunil Tallinna linnavolikogu korraline koosolek, kuhu parkimisala laiendamise teemat päevakorda ei plaanita. Selleks kutsutakse kokku erakorraline linnavolikogu istung 22. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles