Saluveer: laulupeole peab tooma uut muusikat, mis viiks meid helikeeles ja mõttes ajas edasi

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa koorirahva päeval «Järvakol» juhendab seekord töötuba koorijuht ja Eesti kooriühingu mentor Aarne Saluveer.
Järvamaa koorirahva päeval «Järvakol» juhendab seekord töötuba koorijuht ja Eesti kooriühingu mentor Aarne Saluveer. Foto: Andrus Eesmaa

«Soovin väga, et heliloojad nagu Erkki-Sven Tüür, Arvo Pärt  ja luuletajad nagu Peep Ilmet kirjutaksid meile väärtuslikku muusikat ja luulet ning need, kes seda esitada suudavad, selle nii ette kannaksid, et meil oleks rahva ja riigina seda hea kuulata,» rääkis koorijuht, Tallinna Georg Otsa nimelise muusikakooli direktor ja Rahvusvahelise Koorimuusika Föderatsiooni juhatuse liige Aarne Saluveer Postimehele tänavuse laulupeo kavas olnud teose «Taandujad»  kommentaariks.

«Peole peab tooma uut muusikat, mis viiks meid helikeeles ja mõttes ajas edasi, aga seda tuleb teha jõukohaselt lauljatele ja kuulajatele,» nentis Saluveer. «Keerulisema luule ja muusika mõistmine arendab meid edasi. Nende tekstide avamine ja selgitamine on rahvale vajalik ning intellektuaalse kultuuruumi osa. Mulle väga meeldis Peep Ilmeti selgitus. Seda võiks rohkem olla,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles