Fotod ja videod: Nõmme elanikud hääletasid Sanatooriumi pargi arenduse maha

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna selgusid Sanatooriumi pargiala detailplaneeringu algatamise teemal korraldatud küsitluse tulemused. Kokku avaldas arvamust 1182 inimest, kellest 337 olid detailplaneeringu algatamise poolt ja 817 vastu. 28 hääletussedelit tunnistati kehtetuks.


Sihi, Põllu ja Pargi tänavaga piirneva Sanatooriumi pargiala omanik AS Infortar taotleb linnalt detailplaneeringu algatamist, et rekonstrueerida seal asuvad tühjalt seisvad endised haiglahooned 64 korteriks, 120-kohaliseks lasteaiaks ning kodanikeühenduste kasutusse antavaks seltsimajaks.

Linnavalitsus otsustas möödunud aastal ootamatult detailplaneeringut mitte algatada, vaid panna selle algatamise otsustamine Nõmme elanike seas rahvahääletusele. Täna loetigi hääletustulemused kokku ning arvestades hiljutisel avalikul arutelul valitsenud meeleolusid, oli üllatav vaid see, et planeeringule nii palju poolthääli anti.

Nõmme linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul tuli elanikelt selge signaal, et arendaja välja pakutud lahendus sellisel kujul ei sobi. «Edastame küsitluse tulemused Tallinna linnavalitsusele ja linnaplaneerimise ametile. Praegusest surnud punktist tuleks siiski püüda välja murda. Seda soovivad ju kõik, et pargis asuvad räämas hooned korda saaksid. Küsitluse ajal on elanikelt tulnud palju ettepanekuid, mida Nõmme elanikud endistes sanatooriumihoonetes näha tahaksid. Anname need arendajale edasi,» ütles linnaosavanem.

«Rahvahääletuse tulemused olid meie jaoks üllatavalt positiivsed. Kui arvestada, et Nõmmel on ligi 40 000 elanikku, siis järelikult kaks protsenti elanikest ütles meie ettepanekule «ei», üks protsent ütles «jaa»,» ütles Infortari tegevdirektor Jaan Tamm.

Tamme sõnul ootab ettevõte kõigepealt ära linavalitsuse otsuse planeeringu algatamise kohta ja vaatab siis, mida edasi teha. Mingit konkreetset «plaani B» Infortaril tagataskus ei ole.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles