Aasta turvatöötaja andis politseile üle 98 korrarikkujat

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Freddie Voola.
Freddie Voola. Foto: USS Security

Eesti Turvaettevõtete Liit (ETEL) valib igal aastal traditsioonikohaselt aasta parima turvatöötaja, kelleks 2013. aastal nimetati USS Security turvatöötaja, Kristiine kaubanduskeskuse vahetuse vanem Freddie Voola.

Aasta turvatöötaja valisid ETEL-i kuuluvate turvaettevõtete esindajad välja juba kuuendat korda, tehes valiku konkursile esitatud parimate kandidaatide seast. 2013. aasta parimaks turvatöötajaks valitud USS Security turvatöötaja Freddie Voola (22) jäi hindamiskomisjonile silma oma töökuse, noore ea ja 2013. aastal avastatud korrarikkumiste suure numbri pärast.

ETEL-i tegevjuhi Kaupo Kuusiku sõnul võis märgiliseks lugeda ka seda, et Freddie täidab oma tööülesandeid tavakodanikele igapäevaselt kõige enam märgatavamal tööpostil - kaubandusobjektil.

«Ta on korduvalt pälvinud kirjalikke kiituseid väga nõudlikelt klientidelt, mis on aidanud ka kujundada positiivset kuvandit turvatöötaja ametist,» lisas Kuusik.

Freddie alustas tööd turvavaldkonnas 2011. aasta 1. jaanuaril. Kolme tööaasta jooksul on ta karjääriredelil tõusnud valvetöötajast ühe Tallinna suurima kaubanduskeskuse vahetuse vanemaks, mis näitab tema pühendumust turvatööle.

Töövälisel ajal on Freddie korduvalt oma valveobjektil käinud, et lõpetada eelmises vahetuses pooleli jäänud ülesanded. Ühel sellisel korral vaatas ta läbi videosalvestused, et leida üles kaubanduskeskusest varguse kahtlusega minema pääsenud isikud, mille tulemusena õnnestus tabada Lätist pärit varaste jõuk.

Samuti on ta korduvalt otsustavalt sekkunud isikute kinnipidamistesse, millest kahel korral oli tegu joobetunnustega isikutega, kes avalikus kohas sihtisid relvataolise esemega.

USS Security juhatuse esimehe Sven Nuutmanni sõnul hindab ta tööandjana Freddie panust enda erialase kompetentsi täiustamisel, sest omal algatusel sõidab Freddie vabal ajal kaasa patrullekipaažidega, kui ka käib uusi töötajaid objektidel juhendamas.

«Ta on tööpostil olles sõbralik, viisakas ning mis kõige olulisem - ta on alati suutnud ka kõige keerulisemad situatsioonid lahendada professionaalselt ja väärikalt,» kirjeldas Nuutmann Freddiet töötajana.

Aasta turvatöötajat tunnustatakse nimelise hinnalise meene ja ETEL-i tunnistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles