Sotsid algatasid Savisaare suhtes uue umbusaldusavalduse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar
Tallinna linnapea Edgar Savisaar Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsioon esitas eilsel Tallinna linnavolikogu erakorralisel istungil volikogu juhile linnapea suhtes uue umbusaldusavalduse.

Fraktsiooni esimees Lauri Laats tõi volikogul peetud kõnes välja mitmeid puudujääke Savisaare tehtud töös ning kutsus kõiki volikogu liikmeid kohe andma allkirja sotsiaaldemokraatide umbusalduse avaldusele, mida kõik kohal viibivad volinikud ka tegid, teatas SDE.

Peamised põhjused, mida sotsiaaldemokraadid  jätkuvalt linnapeale ette heidavad, on  haridusvaldkonna alarahastamine ja valikuline juhtimine, mille tõttu on Tallinna linnas puudu üle tuhande lasteaiakoha, arvukad kooli- ja lasteaiahooned lagunevad ning õpetajate töötasu ei vasta täispalgamäärale. Noorte spordi- ja huvihariduse rahastamise süstemaatiline vähendamine on märgatavalt kahandanud noorte arenguvõimalusi Tallinnas.

«Lisaks on Edgar Savisaar linnapeana käitunud ebaeetiliselt, kutsudes linna tulubaasi suurendamise eesmärgil üles inimesi registreerima tallinlaseks. Samal ajal ei ole aga suudetud tagada linnaelanike jaoks vajalikke teenuseid. Näiteks on jätkuvalt Tallinnas puudu üle tuhande lasteaiakoha. Samuti on lasteaiad  olnud pikalt alarahastatud, mille tulemusena enamus lasteaia hooneid lagunevad,» sõnas Laats.

Sotsiaaldemokraadid taunivad olukorda, kus enamik olulisi linnaelanike puudutavaid otsuseid tehakse parteihuvidest lähtuvalt ja viisil, mis ei sobi tänapäeva demokraatliku ühiskonda. Näiteks linnajuhtide palkade tõstmine, parkimistasude kõrgendamise arvelt Tallinna Televisiooni toetamine ning kohalike valimiste eel linna raha eest valimistel kandideerinud linnajuhtide reklaamimine.

«Loodetavasti on järgmisel korral ka Keskerakonna volinikud kohal. Me soovime nõnda tõsise teema osas laiemat arutelu kui seda oli eilne 'opositsioonitund',» rõhutas Laats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles