Mähe murdjakoerad sattusid hoiupaika

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Loomade Hoiupaik

Eile märkasid munitsipaalpolitsei ameti heakorra ja loomasektori inspektorid loomade hoiupaiga kodulehel Mähe kurikuulsate, kolmes räiges rünnakus süüdistatavate koerte pilte.


«Hoiupaik paneb kinnipüütud loomade pildid oma kodulehele, et omanik teaks neile soovi korral järele tulla,» selgitas mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

«Kuna Mähe koerte omanik ei reageerinud ühelegi mupo poolsele kutsele ütluste andmiseks ning eitas kategooriliselt oma koerte osalemist rünnakutes, siis oli õnnelik asjaolude kokkusattumine, et ametnikud ja koeraomanik saabusid täna hoiupaika üheaegselt. Kohapeal vormistas mupo vaneminspektor koerteomanikule 100 euro suuruse rahatrahvi,» rääkis Hunt.

«Koerte omanik eitas järjekindlalt oma koerte vabaduses viibimist ja rünnakud ning ka seda, et tema loomad on varem hoiupaigas korduvalt viibinud. Arvutist välja otsitud koerte varasem ajalugu näitas aga, et kolme aasta jooksul on koerad olnud kinni püütud vähemalt kümnel korral. Samuti nähtus Loomade Hoiupaiga kodulehekülje väljavõtetest, et omanik on varem hoiupaika vähemalt 20 korral helistanud ja jätnud teateid koerte kadumisest. Kõnekad faktid ei heidutanud meest, kes maksis hoiupaigale ära koerte kinnipüüdmise ja hoolduskulud ning lahkus koos mupo trahviteatisega,» rääkis pressiesindaja.

Mupo loomasektori vaneminspektori sõnul ei võimalda suuremat rahatrahvi kahjuks asjaolu, et puuduvad tunnistajad, kes oleksid ründeid pealt näinud. Olemas on küll kannatanute ütlused ja loomakliiniku arstide traumakirjeldused, kuid asitõenditena nendest ei piisa. Mähe koeraomanikul on trahvi tasumiseks aega 15 päeva.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles