Savisaare umbusaldamine kukkus ettearvatult läbi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaare umbusaldamise poolt hääletas 26 linnavolinikku, umbusalduse läbiminekuks oleks vaja olnud häälteenamust ehk 40 häält.
Edgar Savisaare umbusaldamise poolt hääletas 26 linnavolinikku, umbusalduse läbiminekuks oleks vaja olnud häälteenamust ehk 40 häält. Foto: Ekraanitõmmis

Tallinna linnavolikogu erakorralisel istungil kukkus täna läbi umbusalduse avaldamine linnapea Edgar Savisaarele, sest umbusaldamiseks on vaja volikogu häälteenamust, hääletusest võttis osa aga vaid 26 volikogu 79 liikmest.


Istungi päevakorras oligi ainult umbusaldusavaldus Savisaarele ning saalis oli vaid 26 opositsioonisaadikut. Ainus istungil osalenud keskerakondlane oli istungit juhtinud volikogu esimees Toomas Vitsut.

Volikogu Reformierakonna fraktsiooni liikme Martin Kuke sõnul arutati tänasel erakorralisel istungil möödunud nädalal Reformierakonna poolt esitatud umbusaldusavaldust linnapea Edgar Savisaarele, mis heitis linnapeale ette maksumaksja raha oma isiklikeks sõitudeks kasutamist. Umbusaldusega liitusid ka IRL ning sotsiaaldemokraadid.
«Meil on raske usaldada linnapead, kes kasutab Tallinna maksumaksja raha erareisiks, et pidada Vene Föderatsioonis «erakohtumisi», ütles Kukk. «On äärmiselt küsitav, miks Venemaa Raudteede president Vladimir Jakunin, kes tänaseks on seoses Ukraina kriisiga USA sanktsioonide nimekirja kantud, maksis osaliselt kinni nii linnapea kui ka tema abi reisikulud.»
Lisaks on Kuke sõnul Savisaar oma väljaütlemistega Ukraina kriisi ja Krimmi referendumiga seoses ning Moskva visiitidega kahjustanud oluliselt Eesti-Ukraina suhteid. «Keerulistel aegadel käib Eesti pealinna meer Moskvas esinemas seisukohtadega, mis lähevad vastuollu nii Eesti kui ka Euroopa Liidu seisukohtadega.»

Opositsiooni esindajad andsid tänasel istungil sisse ka järgmise umbusaldusavalduse Savisaar vastu. Vitsuti sõnul ei ole kindel, et ta seda aktsepteerida saab. «Vastavalt kohaliku omavalitsuse korralduse seadusele ja vastavalt Tallinna linna põhimäärusele antakse umbusaldus sisse istungi alguses. See umbusaldusavaldus istungi alguseks veel valmis ei olnud. Ma võtan ta vastu ja pean juristidega nõu, kas ma saan seda arvestada kui sisse antud umbusaldust või mitte, ja teatan teile,» ütles Vitsut istungi lõpetuseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles