Mupo teeb murul parkijate elu kibedaks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Munitsipaalpolitsei amet pöörab lähipäevil erilist tähelepanu haljasaladel parkivatele sõidukitele.


Pärast lume sulamist on mupole laekunud hulgaliselt kaebusi autode poolt porimülkaks muudetud või muidu rikutud haljasalade kohta. Mupo patrullide hinnangul on kõige probleemsemad piirkonnad Mustamäe, Lasnamäe ja Õismäe.

«Inimesed soovivad parkida liiklusvahendi võimalikult lähedale oma elamiskohale, tihti akna alla või ukse ette. Samas, kui on mõne minuti tee kaugusel olemas piisavalt parkimisvõimalusi. Samuti on paljud tasulised parkimisplatsid ja -majad vaid pooleldi täidetud,» ütles mupo menetlusosakonna peainspektor Tiit Kivikas.

Kivikase sõnul ollakse parkimiskohtade nappuses teadlikud ja võimalike lahenduste leidmisest on juttu olnud mupo, korteriühistute ning linnaosavalitsuste ühistel kokkusaamistel.

Hiljuti valminud piloot-uuring Mustamäe linnaosa parkimisprobleemide kohta kinnitab, et juurde oleks koheselt vaja ca 1000 parkimiskohta. «Meeldib see või ei meeldi, aga kohti jääks puudu isegi siis, kui praegused tasulised parklad sajaprotsendiliselt täidetud oleks,» ütles Kivikas.

Uuringu põhjal võib öelda, et Mustamäe probleemiks on asjaolu, et tasulised parklad asuvad elumajadest suhteliselt kaugel, piirates linnaosa rõngana. «Akadeemia-Kadaka tee nurk, Sütiste tee, Tammsaare tee,» loetles Kivikas tasulisi parklaid.

«Tänapäeva mõistes on need linnaosa keskel elavatest majadest liiga kaugel ja nii püütaksegi parkida «kes-ees-see-mees» põhimõttel. Kui mujale ei mahu, siis pannakse haljasaladele, mis kevadisel sulajärgsel perioodil pakuvad troostitut pilti.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles