Politsei: Solarise kakluses rahvustevahelisele vaenule viitavat pole

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verine kaklus Viru tänaval. Pildil pole seost Solarise kaklusega.
Verine kaklus Viru tänaval. Pildil pole seost Solarise kaklusega. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Pühapäeval kutsuti Tallinnas Solarise kaubanduskeskuses toimunud kakluse tõttu välja politsei. Väljakutse põhjuseks olid sõnavahetuse tagajärjel tülli pöördunud võhivõõrad seltskonnad, kelle vahel läksid käiku nii käed kui jalad.

Kaubanduskeskustes turvateenuseid osutavate turvafirmade ja politsei vahel käib igapäevane koostöö, kuid selline juhtum tuleb mõlemale tööpraktikas esmakordsena.

«Sellisel kujul on see tõepoolest erandlik. Iga päev tuleb turvatöötajatelt väljakutseid, kuid need on peamiselt seotud vargustega. Seda, et oleks konflikt, mis antud juhul arenes edasi kakluseks, pole varem olnud,» rääkis politsei- ja piirivalveameti põhja prefektuuri pressiesindaja Ilmar Kahro.

Seda, et tüli oleks põhjustanud rahvustevaheline vaen, politseil alust arvata pole. «Siin oli ikkagi konflikti põhjuseks sõnelus,» ütles Kahro.

Kakluses keegi tõsiselt viga ei saanud. «Politsei viis jaoskonda 26-aastase meesterahva, kes oli kannatanu. Ütlused võeti 19-aastaselt neiult ning jaoskonda viidi ka 18-aastane noormees, kellele esitati kuriteo kahtlustus. Kriminaalmenetlust alustati kehalist väärkohtlemist käsitleva paragrahvi alusel,» edastas Kahro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles