Loomaaia rahapuudusele loodetakse rohtu heategevusoksjonist

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks oksjonile minevatest töödest - Elna Elisabeth Christianseni pronkskuju «Šimpansid».
Üks oksjonile minevatest töödest - Elna Elisabeth Christianseni pronkskuju «Šimpansid». Foto: Vaal galerii

Mullusega võrreldes viiendiku võrra väiksema eelarvega Tallinna loomaaed vaevleb rahapuuduse käes, millele loodetakse leevendust neljapäeval toimuvalt heategevusoksjonilt.

Kui möödunud aastal oli eelarve 55,8 miljonit, siis sel aastal 46 miljonit, rääkis loomaaia direktor Mati Kaal «Terevisioon», lisades, et sellest 13,5 miljonit on raha, mille loomaaed peab ise teenima, vahendab ERR Uudised.

«Kui mõelda külma talve peale ja lumetõrje vajadusi jms, siis on ikka päris mustkunst ellu jääda,» rääkis Kaal, kelle sõnul on olemasoleva rahaga võimalik heal juhul ära maksta loomade toit, küte ja inimeste palgad, aga kõik muu – heakord – peab vanast rasvast elama.

Ta tõi välja, et rahapuuduse tõttu töötas loomaaed jaanuaris-veebruaris 80-protsendise tööajaga ning ilmselt tuleb sama teha ka novembris-detsembris.

Vaal galerii korraldab sel neljapäeval koostöös Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsiga heategevusoksjoni, kus enampakkumisele läheb 39 animalistlikku pronkssulptuuri ja müügist saadav tulu läheb Tallinna loomaaia toetamiseks.

Kõik oksjonile minevad taiesed on valminud Läänemeremaade animalistliku skulptuuri festivali raames, mida korraldatakse Tallinnas alates 1998. aastast.

«Kõik tööd on modelleeritud siinsamas loomaaias külastajate silma all, nii et siin põimub rahvusvaheline taust ja Eesti-keskne sünnilugu. Igast kujust valati kolm eksemplari, üks läks kunstnikule, teine loomaaia kunstikogusse ja kolmas Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsile meie tegevuse toetamiseks – seda koopiat saamegi nüüd müüa, teatab Kaal loomaaia kodulehel.

Eesti kujurite loomingust on esindatud Terje Ojaveri, Külli Tammiku, Seaküla Simsoni, Laur Tiidemanni jt tööd, lisaks on esindatud Soome, Rootsi, Taani, Venemaa, Läti ja Leedu nimekate kunstnike looming.

Oksjonitöödega saab tutvuda Vaal galerii kodulehel.

Oksjon algab neljapäeval kell 19 Rocca al Mare kaubanduskeskuse esimesel korrusel ruumis B109. Heategev üritus algab Aleksei Turovski loenguga «Loomad kui märgid kujutavas kunstis». Oksjonihaamrit hoiab Heinz Valk.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles