Prokurör nõuab mehele naistuttava mõrvakatse eest 12-aastast vangistust

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Zertsov kohtus.
Andrei Zertsov kohtus. Foto: Martin Ilustrumm / Kanal2

Prokurör taotles täna Harju maakohtus kohtuvaidluses naistuttava mõrvakatses süüdistatavale mehele 12-aastast vanglakaristust.

Põhja ringkonnaprokuröri Natalja Lebedi hinnangul on Andrei Zertsovi (43) süü mõrvakatses ja ähvardamises tõendatud nig teda tuleks karistada 12-aastase vangistusega, samuti taotles prokurör Zertsovile maksimaalset, kolmeaastast lähenemiskeeldu kannatanule, kirjutab ERR Uudised.

Kaitsja Urmas Simon leidis, et mehe süüdistus naise vastu kasutatud vägivalla osas tuleks hinnata mõrvakatsest ümber kehaliseks väärkohtlemiseks, samuti leidis advokaat, et ähvardamise süüdistus pole tõendatud.

Zertsov on öelnud, et ta ei tunnista end ähvardamises ja mõrvakatses süüdi ning väitis, et tegemist oli arusaamatustega isiklikes suhetes.

Mullu 5. septembril lõi Zertsov Maardus tuttava naise elukohas Keemikute tänaval asuvas kortermajas naist noaga kaela ja tekitas talle kaks lõikehaava, põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi eelnesid rünnakule möödunud aasta maist septembrini mitu tapmisähvardust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles