Fotod ja video: Pirita promenaad vajub ja laguneb täies ulatuses

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna populaarseim ja pikim rannapromenaad kesklinnast Pirita TOPini kulgev olümpiamängude purjeregatiks valminud teelõik tähistab peagi oma 35. sünnipäeva. Väsinud betoonmoodulitega kaetud tee on aastatega mere poole kaldu vajunud, ebatasaseks kulunud ning sellega tervisesportlased eemale peletanud.

Kadriorust algav ning Pirital lõppev kahe kilomeetri pikkune teelõik rajati Tallinnasse 1980. aastal olümpiamängude purjeregatiks. Tänaseks on see üks populaarsemiad ja ilusama vaatega liikumisharrastajate radu pealinnas, tutvustab Tallinna turismi ametlik veebileht Pirita promenaadi.

Promenaadil kulgeb kõrvuti kaks kergliiklusrada - betoonmoodulitega kaetud promenaad ning selle kõrvale hiljem rajatud asfaltkattega kergliiklustee. Täna tähistab esimest jalakäijate teekattemärgistus ning asfalttee on mõeldud jalgratturitele, rullitajatele.

Ometigi võib juba lühema vaatluse käigus selgeks saada, et ükski jooksja praguneva ja mere poole kaldu vajunud betoontee peal joosta ei tihka. Oma sportliku tervise ja liigeste hoidmise nimel valitakse jooksuks kas pehme mururiba kahe tee vahel või sile asfalttee. Viimase valiku kasuks otsustanud jooksuharrastajad võivad aga mööduvatelt ratturitelt pahuraid signaale pälvida.

Fotograaf sättis statiivi loodi ja tegi mõningad pildid promenaadil - vaatega kaugusesse, et näidata, kui palju on populaarne teelõik mere poole kaldu vajunud ning kui palju on selle pindmine kate kulunud.

Nii mõneski kohas on betoonmoodulid üksteise suhtes nii kaldu, et võivad tervisespordi harrastajale ootamatuks takistuseks kujuneda. Mitmetes kohtades on betoon kulunud ning välja turritavad armatuurkarkassi metalltorud.

Vaata lähemalt fotodelt ja videost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles