Nädal loomaaias: muna lõhkuda üritanud emakotkas jäi sellest ilma

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Habekotka portree.
Habekotka portree. Foto: Maaja Kitsing

Lumesadu ja ajutine ilma jahenemine ei pidurda loomade kevadisi toimetamisi.

Valgekured, hiid-merikotkad ja raisakotkad hauvad, kaljukotkad ja kääpakotkad kaameraga varustatud pesades käivad üha sagedamini pesal asjatamas.

Eelmise nädala pühapäeva lõuna paiku poegis hallhüljes. Emale pojaga võimaldati privaatsust pealetükkiva isalooma lähenemiskatsete eest, sestap näeb nüüd mõnda aega hülgebasseinis ujumas vaid üht hallhüljest.

Teisipäeval sai kahe tallega maha 4-sarveline kodukits. Kas ka talled sarverohkuse traditsioone jätkavad, näitab aeg.

Habekotka emalind peitis teisipäeva, haudumise 47. päeva hommikul oma muna kaamelivillast pesa põhja ja katkestas haudumise. Kolmapäeva õhtupoolikul kaevas isalind muna pesapõhjast välja ja üritas uuesti hauduma hakata, kuid emalind peletas ta pesalt, veeretas muna pesast välja ja proovis seda ära lõhkuda. Muna võeti ära.

Troopikamaja luitekasside suhe areneb: veel nädal tagasi istus emane kõrgel riiulil, kui isane all patseeris, nüüd aga käiakse juba koos jalutamas. Kokku sai lastud ka esimene naaritsapaar, kes teineteise vastu õrnemaid tundeid üles näitas.

Muskusveised said aedikusse mängimiseks musta värvi suure ja ümmarguse poi. Kui soliidne Linda esialgu poid vaid pealejooksuga ähvardas, siis uljas Hendrik astus ligi, nuuskis ja pani poi vopsuga veerema.

Alpinaariumist toodi karumajja üle lumeleopard Mahnadi.

Kevade algamise aega käis neljapäeval loomaaias tervitamas 570 külastajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles