Septembris avab uksed Tallinna spordikool

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall. Pilt on illustreeriv.
Jalgpall. Pilt on illustreeriv. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tallinna linnavolikogu otsustas tulevase õppeaastaga avada Tallinna spordikooli.

1. aprillist Tallinna spordi- ja noorsooameti huvikoolina moodustatav asutus võtab esimesi spordihuvilisi lapsi vastu 1. septembrist. Tegevust alustatakse linna erinevate spordiasutuste treeningbaasides kvalifitseeritud treenerite juhendamisel.

Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul tahab linn oma spordikoolis pakkuda rahvastikuregistri järgi Tallinna linnas elavatele 7-19aastastele lastele ja noortele mitmekülgset spordialast huviharidust.

«Linna spordikooli loomine ei mõjuta eraspordiklubide tegevust, sest nende toetamist jätkab Tallinna linn endises mahus,» märkis Kõlvart. «Samas annab uus kool kindlustunde nii treeneritele, lapsevanematele kui ka linnale, sest spordihuvilistele lastele on loodud arenguvõimalused soodsatel tingimustel.»

Spordikoolis avatakse esialgu 14 ala: judo, jäähoki, kergejõustik, korvpall, käsipall, laskesuusatamine, maadlus, male, poks, sulgpall, suusatamine, uisutamine, võimlemine ja võrkpall.

Spordialade valikul on lähtutud ala tuntusest ja populaarsusest Tallinnas, olümpiamängude kavva või Tallinnas eelisarendatavate spordialade nimistusse kuulumist.

Lähtuvalt alade valikust ning harrastajate arvust on kavandatava spordikooli õpilaste arvuks planeeritud 3500 ja treenerite arvuks 50. Väljastpoolt Tallinna võetakse õppureid vastu vabade kohtade olemasolul. Spordikooli töötajad võetakse ametisse avaliku konkursi korras.

Spordikooli avamist toetas 46 linnavolinikku - keskerakondlaste kõrval ka sotsiaaldemokraadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles