Mustamäelased kohtuvad näitlejanna Maria Klenskajaga

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Maria Klenskaja Aili rollis Sirkku Peltola näidendis «Soome hobune».
Pildil Maria Klenskaja Aili rollis Sirkku Peltola näidendis «Soome hobune». Foto: Teet Malsroos

Mustamäe kultuurikeskuses Kaja toimub laupäeval, 22. märtsil  algusega kell 18 kohtumisõhtu armastatud näitlejanna Maria Klenskajaga. Õhtut juhib Alar Haak.

«On inimesi, kes on loodud näitlejaks – mina ei ole, minu jaoks oli see amet juhus. Mulle lihtsalt meeldisid mängud, mis Panso välja pakkus,» on öelnud Maria Klenskaja ise öelnud.

Esimesel katsel jäi ta lavakooli ukse taha. Lõpetanud 17-aastaselt venekeelse 19. keskkooli, sammus Maria kihlveo peale teatrikooli katsetele, aga jäi napilt joone alla. Panso soovituse peale marssis südikas noor naine järgmisel päeval end teatrisse kas või koristajaks pakkuma. Sai Noorsooteatrisse rekvisiitoriks ja grimeerijaks – ning kahe aasta pärast Panso-kooli järgmisesse lendu sisse.

Lisaks arvukatele Eesti teatripreemiatele (parim naisnäitleja 1986 ja 1997)  võitis ta 26-aastaselt peaosa eest filmis «Surma hinda küsi surnutelt» naisosatäitja II preemia üleliidulisel filmifestivalil Jerevanis. Tosin aastat hiljem parima naisosatäitja preemia I üleliidulisel näitlejate festivalil Kalininis peaosa eest Leida Laiuse filmis «Varastatud kohtumine».

Raamatust «Kuulsuste allee» sündinud salongiõhtud on Mustamäe kultuurikeskuse Kaja ikka inimesi täis toonud, seegi kord pole erand – salongiõhtu piletid said otsa mõne tunniga. Linnaosa vanema Helle Kalda sõnul jääb praegune kultuurikeskus Kaja populaarsetele üritustele kitsaks ning Mustamäe vajab hädasti uut, nüüdisaegset kultuuri- ja vabaajakeskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles