Opositsioonierakonnad annavad üle umbusaldusavalduse Savisaare vastu

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Täna annavad opositsioonierakonnad Tallinna linnavolikogu istungil üle umbusaldusavalduse linnapea vastu.

Tulenevalt asjaolust, et opositsioonierakondadele teadaolevalt ei ole linnapea linnaeelarvesse maksnud oma erareisi kulusid Venemaale 2384 euro väärtuses ja ei ole tagastanud Vladimir Jakuninilt saadud Venemaa Raudteede jopet, algatasid linnavolikogu reformierakondlased märtsi algul linnapea Edgar Savisaare umbusalduse ning kutsusid sellega liituma IRLi ja sotsiaaldemokraate.

«Sotsiaaldemokraatide arvates võiks meerile iga kuu uue jope kinkida ja saata välislähetusele, kui linlaste jaoks oleksid tagatud kõik vajalikud teenused,» sõnas linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Lauri Laats. 

Peamised põhjused, mida opositsioonierakonnad Edgar Savisaarele ette heidavad on:

- haridusvaldkonna alarahastamine ja valikuline juhtimine, mille tõttu on Tallinna linnas puudu üle tuhande lasteaiakoha, arvukad kooli- ja lasteaiahooned lagunevad ning õpetajate töötasu ei vasta täispalgamäärale,

- noorte spordi- ja huvihariduse rahastamise süstemaatiline vähendamine on märgatavalt kahandanud noorte arenguvõimalusi Tallinnas,

- linnapea eksootilised erareisid  maksumaksja kulul - paljuräägitud Sotši eravisiit, mis lõbusõidu järgselt vormistati komandeeringuks. Samuti aasta alguse ülikulukad reisid Hanoisse ja Tel Avivi,

- teede ja tänavate seisund ning üldine heakord linnas, mis on lubamatult halb, liiniseisakud ühistranspordis, mis on muutunud igapäevasteks.

«Selget hukkamõistu väärib ka linnapea autokraatne juhtimisstiil ning üleolevad vastused volinike ning linnaelanike arupärimistele,» lisas SDE fraktsiooni liige Hanno Matto.

Martin Kuke sõnul on raske usaldada linnapead, kes vahetab reisil Sotši olümpiamängudele Eesti rahvuskoondise jope Venemaa Raudteede jope vastu ning kasutab Tallinna maksumaksja raha erareisiks, et pidada Vene Föderatsioonis «erakohtumisi».

Ka viimased päevad on Savisaar viibinud Venemaa pealinnas, kus ta linna pressiteenistuse teatel käis loengut pidamas. Moskvast Tallinna naaseb linnapea juba täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles