Taksojuhi kruvikeeraja löögist surnud mehel on kriminaalne minevik

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: AP / Scanpix

Möödunud nädala laupäeva hommikul sai politsei teate, et Kunderi tänaval löödi tüli ja sellele järgnenud kakluse käigus 31-aastasele mehele kruvikeeraja pähe. Kahe väikelapse isa Tarmo suri, sest taksojuht lõi teda kruvikeerajaga.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder rääkis Postimehele, et esialgsetel andmetel puhkes tüli kliente oodanud taksojuhi ja taksoga sõita soovinud Tarmo vahel. Taksojuht keeldus Tarmot sõidutamast, sest ta ootas parajasti kliente, kes olid ta tellinud.

«Selle peale olevat sõita soovija vihastanud ning taksojuhile kallale läinud. Taksojuhi väitel oli ta haaranud enesekaitseks esimese ettejuhtunud eseme, milleks oli kruvikeeraja ja sellega ründajat löönud,» rääkis Põder.

Taksojuhti rünnanud Tarmot on korduvalt kriminaalkorras karistatud ning ta on oma elust üle viie aastat mööda saatnud trellide taga, kirjutab tänane Õhtuleht.

Prokuratuuri teatel esitati taksojuhile esialgu kahtlustus raske tervisekahjustuse tekitamises, aga kuna kannatanu hiljem suri, siis ilmselt paragrahv muutub. Tõkendina on talle kriminaalasja eeluurimise ajaks määratud elukohast lahkumise keeld. Ühtegi kriminaalkaristust taksojuhil seni polnud, kuid Põder kinnitab, et kokkupuuteid politseiga on mehel olnud.

Taksojuhi kruvikeeraja löögist surnud Tarmol on aga küllaltki värvikas minevik. 2002 mõisteti ta vägistamise ja varguse pärast kolmeks ja pooleks aastaks vangi ning 2005. aastal pidi ta üheksa kuud vangis istuma avaliku korra raske rikkumise pärast (vägivallatsemine), kaks aastat hiljem mõisteti ta 10 kuuks vangi autode ärandamise pärast.

Lisaks on teda karistatud liiklusrikkumiste pärast, korra istus ta purjuspäi autojuhtimise pärast 20 päeva arestimajas.

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles