Galerii ja video: avati festival «Saksa kevad», mis tutvustab Schleswig-Holsteini

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Festivalil «Saksa kevad» esitleb Saksamaa end Eestile taas mitmekülgse programmiga. Tänavu tutvustatakse mitmes Eesti linnas lähemalt meie Läänemere regiooni naabrit, Schleswig-Holsteini liidumaad. Festival kestab 21. aprillist kuni 12. maini.

Festivali tänasele pidulikule avamisele saabusid Schleswig-Holsteini liidumaa peaminister Torsten Albig ja sealne justiits-, kultuuri-  ja Euroopa minister Anke Spoorendonk. Neid saadavad kultuurivaldkonna esindajad ja põllumajandusdelegatsioon, kes kasutavad võimalust Eesti partneritega kohtumiseks. Liidumaa pealinna Kieli, mis on ühtlasi Tallinna sõpruslinn, esindab linna volikogu esimees Hans-Werner Tovar. Eesti aukülaliseks on Riigikogu esimees Eiki Nestor.

«Kutsun kõiki  tutvuma Saksamaa ja selle Eesti partneritega. Olen eriti rõõmus, et saame sel aastal tervitada festivali partnerina taas ühte Saksamaa liidumaad, seekord Schleswig-Holsteini,» rääkis Saksamaa Liitvabariigi suursaadik Eestis Christian Matthias Schlaga.

Tallinncityel antud usutluses rõhutas saadik Läänemere-äärsete riikide partnerlust. «Nii Eesti kui Saksamaa huvides on Läänemere regiooni kujunemine Euroopa majanduse, kaubanduse ja turismikeskuseks, nagu see kunagi oli,» sõnas ta. Viiendat korda toimuv festival pakub saadiku sõnul häid võimalusi sõprussidemete ning ka ärikontaktide sõlmimiseks ja koostöövõimaluste otsimiseks igas valdkonnas.

 Schleswig-Holsteini kava keskpunktis on tuntud Kieli Muthesiuse Kunstikõrgkooli näitus, filmisarja «Uus Saksa Film» eriprogramm ja Nils Landgren & JazzBaltica Ensemble kontserdid, kus astuvad üles Läänemere-äärsete maade tippmuusikud.

Lisaks leiab festivaliprogrammist mitmeid pakkumisi saksa keele austajatele, kohtumisi Saksa autoritega ja põnevaid õpilasvõistlusi, muidugi ka huvitavaid näituseid ning kontserte. Toimuvad ka teabeüritused majandus- ja teaduskoostöö võimaluste kohta Saksamaal. Maikuus külastab Eestit Saksa mereväe fregatt.

Vaata üritusi festivali kodulehelt!


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles