Lahkulööja (Divergent)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahkulööja (Divergent)
Lahkulööja (Divergent) Foto: Kultuurikava.ee

Harry Potteri seikluste ja Videviku saaga tohutust menust innustatuna on viimastel aastatel üritanud publiku südameid võita erinevate noorteromaanide ekraniseeringud, kuid seni on sõelale jäänud vaid Näljamängude Katniss Everdeen. Nüüd on talle oodata väärilist konkurenti Veronika Rothi düstoopiliste põnevike sarja peategelasest Beatrice "Tris" Priorist, keda mängib Shaliene Woodley („Järeltulijad“).



Kaasahaarava põnevusloo sündmused leiavad aset sünges tulevikus. Inimkond on jagunenud viieks kildkonnaks, millest igaüks kummardab ühte voorust: Siirad ausust, Isetud ennastsalgavust, Kartmatud vaprust, Sõbralikud rahumeelsust ja Erudiidid intelligentsust. 16aastaseks saades peab iga noor otsustama, millise killaga ta liitub – see määrab nende ülejäänud elu. Sama otsuse tegemine seisab ees ka Beatrice’il – millise killa ta valib?



Otsuse langetamisele järgnevate ränkraskete katsete käigus võtab Beatrice endale nimeks Tris. Kandidaatide vastupidavus pannakse proovile karmides füüsilistes katsetes ja pingelistes psühholoogilistes simulatsioonides ning Tris annab endast kõik, et olla oma valiku vääriline.



Aga Trisil on ka saladus, mida ta kõigi eest varjab... Avastades, et näiliselt ideaalset ühiskonda ähvardavad lõhkuda rahutused ja teravnevad lahkarvamused, saab ta ühtlasi teada, et tema saladus võib aidata tal oma lähedased päästa… või siis hoopis tema enda hävitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles