Autorikino: Mesipuu hing

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autorikino: Mesipuu hing
Autorikino: Mesipuu hing Foto: Kultuurikava.ee

“Mesipuu hing” on kogu karjääri jooksul vaid kolm filmi loonud Baskimaa režissööri Víctor Erice debüütteos. 1973.a. valminud hingematvalt kaunist filmi peetakse 1970. aastate kõige olulisemaks hispaania filmiks ja kaasaegse hispaania kino alustalaks.



Allegooriline lugu hargneb kodusõja lävel oleva Kastiilia väikeses külas, kus pisikesed õekesed Ana ja Isabel näevad läbisõidul olevas rändkinos õudusfilmi “Frankenstein”. Vaevu mõistes filmi sündmusi, puudutab see ometi tüdrukuid sügavalt ja nad teevad nähtust omad järeldused. Tundlik ja “filmist võetud” Ana asub oma kujutlusvõime loodud olevuse otsinguile.



Lihtne ja pidulikult pühalik teos on üks visuaalselt kütkestavamaid filme, mis kunagi ekraanile jõudnud. Ülimalt peen kinematograafiline keel ja süütu lapsnäitleja Ana Torrenti siiras mäng moodustavad lummava ja nõidusliku portree väikese inimese kummituslikust sisemaailmast.



“Mesipuu hing” võitis 1973. aasta San Sebastiani filmifestivali peaahinna ja 1974. aastal Hispaania filmikriitikute auhinna parima filmi, parima näitlejanna ja parima režissööri katergooriates.



ORIGINAALPEALKIRI El espíritu de la colmena


AASTA 2014


RIIK Hispaania


REŽISSÖÖR Víctor Erice


SUBTIITRID Eesti


ŽANR Draama


KESTVUS 95 min


KEEL Hispaania

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles