''Orthodox Singers - 25'' Ansambli Orthodox Singers Valeri Petrovi juhatusel juubeli kontserdisari

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
''Orthodox Singers - 25'' Ansambli Orthodox Singers Valeri Petrovi juhatusel juubeli kontserdisari
''Orthodox Singers - 25'' Ansambli Orthodox Singers Valeri Petrovi juhatusel juubeli kontserdisari Foto: Kultuurikava.ee
Kontserdisari “ORTHODOX SINGERS -25”


Ansambel Orthodox Singers Valeri Petrovi juhatusel tähistab oma 25-juubelit. Selle puhul toimuvad põnevad vaimuliku muusika kontserdid üle Eesti.


Pühapäev, 13. aprill kell 16.00   Loksa Maarja kirik


Pühapäev, 13. aprill kell 19.00   Kuusalu Laurentsiuse kirik


Kolmapäev, 21. aprill kell 19.00  Ülestõusmispüha kontsert, Tallinna Toomkirik


Pühapäev, 11.mai kell 19.00  Hageri Lambertuse kirik



Kontserdil kõlavad õigeusu kaunimad teosed erinevatest ajastutest ja stiilidest, sh Vanavene, Kreeka, Serbia ja Bulgaaria viisid, samuti suurte meistrite nagu Ptjotr Tšaikovski ja Pavel Tšesnokovi vaimulikud teosed. Esmakordselt ansambli esituses kõlavad nn „vene barokk” ajastu muusika – Nikolai Diletski Ülestõusmispüha kaanon, kiidulaulud ning tsaari Peeter I vaimulik looming.



Ansambel Orthodox Singers tegutseb alates 1989.aastast ja on leidnud tunnustamist ühena Eesti parimatest professionaalsetest kooriansamblitest. Ansambel on olnud mitmete rahvusvaheliste konkursside laureaatide hulgas ja osaleb sageli erinevatel Euroopa muusikafestivalidel. Orthodox Singers koosneb professionaalsetest muusikutest, kes valdavad meisterlikult erinevatele ajastutele omaseid väljendusvahendeid. Ansambli looja, kunstiline juht ja dirigent Valeri Petrov on tuntud vaimuliku õigeusumuusika tutvustaja ja edendajana Eestis ja kogu maailmas. Petrovi meisterlikkus avaldub virtuoosses dirigenditehnikas, mis põhineb heliteose vaimse põhiolemuse ja helilooja loomingulise puudluse täiuslikul mõistmisel.



Tunnustatud kollektiiv on esinenud korduvalt kontserttuuridel Venemaal, USAs, Rootsis, Taanis, Soomes, Norras, Saksamaal, Suurbritannias, Prantsusmaa,  Iirimaal, Liibanonis, Ungaris ja Poolas, andnud kontserte USA Philadelphia Toomkirikus, Stratford upon Avoni festivalil, Nottinghami, Chelsea festivalil Suurbritannias. Samuti on ansambel esinenud Moskva Ülestousmipuha Festivalil  korraldatud Valeri Gergievi poolt.




Piletid on müügil Piletilevi müügipunktidest ja tund aega enne kontserdi algust kohapeal.




Piletid

:


Täis 7 €


Õpilane/ Tudeng/ Pensionär/ Inva 5 €


Lastele vanuses kuni 3 eluaastat (k.a) on sissepääs tasuta, kui istuvad saatja süles



Soodustuse saajal palume kaasa võtta soodustust tõendava dokumendi!


Ürituse kestus 1h.


Uksed avatakse 30 min. enne algust.


Ligipääs ratastooliga olemas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles