Harjumaal alustavad tööd veel üheksa kiiruskaamerat

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera.
Kiiruskaamera. Foto: Priit Simson

Homme, 18. märtsil alustavad Harjumaa riigimaanteedel kiirusemõõtmist veel üheksa kiiruskaamerat, mis lisanduvad neljale jõuluajal Ääsmäe-Haapsalu maanteel käivitatud kiiruskaamerale.


Maanteeameti liikluseksperdi Villu Vane sõnul paiknevad uued kaamerad Tallinn-Saku-Laagri, Tallinn-Rannamõisa-Kloogaranna ja Tallinn-Rapla-Türi maanteel nii 50, 70 kui ka 90 km/h alas.

«Kiiruskaamerad on paigaldatud teelõikudele, kus on viimaste aastate jooksul toimunud raskeid liiklusõnnetusi,» selgitas Vane ning lisas, et kiiruste kontrolli alla saamine aitab kindlasti vähendada liiklusõnnetuste tekkimise tõenäosust nendel lõikudel.

Uued kiiruskaamerad on paigaldatud Tallinn-Saku-Laagri teel (12. kilomeetrile) 70 km/h alasse Saku ja Tallinna ringtee vahelisesse lõiku (kaks kaamerat) ning Tallinn-Rannamõisa-Kloogaranna teele Vääna-Jõesuusse 70 km/h alasse (17. kilomeetrile) ja 50 km/h alasse (18. kilomeetrile) kummasegi üks. Tallinna-Rapla-Türi teele lisandus viis kaamerat: 70 km/h alasse (7. kilomeetrile) Luigele kaks ning 90 km/h alasse (11. kilomeetrile) Saustinõmmele üks ja (17. kilomeetrile) Kirdalusse kaks.

Nüüd on Eesti riigimaanteedel üleval 53 mõõtekabiini ja 35 kiiruskaamerat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles