Savisaar mõtiskles Sotšis maksumaksja raha eest olümpiaideaalide üle

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar viibis koos oma abi Jekaterina Fedkinaga 5.-9. veebruarini Sotšis olümpiamängudel.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar viibis koos oma abi Jekaterina Fedkinaga 5.-9. veebruarini Sotšis olümpiamängudel. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kinnitas vastuseks sotsiaaldemokraat Hanno Matto arupärimisele, et kasutas Sotši olümpiamängudel viibitud aega muuhulgas mõtisklemiseks olümpiaideaalide üle.


Savisaar viibis 5.-9. veebruarini Sotši olümpiamängudel koos oma abi Jekaterina Fedkinaga. Nende reisikuludele ja kahe inimese välislähetuse päevarahadele on Matto andmetel kulunud linnaeelarvest 2384 eurot. Peale selle said mõlemad Sotšis viibitud aja eest ka palka.

Seetõttu tahtiski Matto teada, millal kinnitati linnapea Sotši kohtumiste graafik, kellega ta seoses Tallinna linna esindamisega kohtus ja mis oli nende kohtumiste sisu.

Savisaar vastas arupärimisele nii: «Teie küsimustest kumab läbi mure, nagu oleksin ma Sotšis viibitud päevade jooksul niisama logelenud. Kinnitan Teile, et muretsemiseks ei ole põhjust, sest iseseisva töötamise oskuse omandasin juba noore mehena. Seega, kui ma ei olnud hõivatud spordivõistluste, tseremoniaalürituste või kahepoolsete kohtumistega, kasutasin aega näiteks mõtisklemiseks olümpiaideaalide üle.»

Veel väitis Savisaar, et niisugustel rahvusvahelistel laiapõhjalistel kokkusaamistel (ka näiteks kuninglikud pulmad, riiklikud matused jms) ei ole kohtumiste ametlikku graafikut ja poliitilist agendat ning kohtutakse ja räägitakse mitteformaalselt.

Savisaar kinnitas oma vastuses, et kohtumiste sisu oli väga laiapõhjaline ning jutuajamiste ainsaks sisuks ei olnud sport ja olümpialiikumine. «Näiteks tunti elavat huvi ka Tallinnas rakendatud tasuta ühistranspordiga seonduva vastu,» kinnitas linnapea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles