Ülevaade: kuhu minna, mida teha koolivaheajal Tallinnas?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disney kangelased koolivaheajal uuesti kinolinal.
Disney kangelased koolivaheajal uuesti kinolinal. Foto: Promopilt/Kino Sõprus

Tallinnas toimub koolivaheajal üksjagu põnevat, linnalaagritest ja õpitubadest Disney animatsioonide erilinastusteni.

Koostöös kinoga Artis toimuv Tallinna linnamuuseumi laager algab 19. märtsil ja kestab 21. märtsini ning kannab nime «Liikuv muuseum». Seekordne laager on pühendatud liikumisaastale. Kolme päeva jooksul põigatakse sisse Linnamuuseumi erinevatesse filiaalidesse, kus tehakse sporti ja hoitakse vaim virge. Kõik hommikud algavad kinoseansiga Artises, näha saab filme «Pruunkarude maa», «Minuscule. Kadunud sipelgate org» ja «Väikelinna detektiivid.» Lõunat süüakse Neitsitornis. Laager toimub paralleelselt eesti ja vene keeles. Infot saab muuseumi kodulehelt.

Artis ootab lapsi kinno ka uusi filme vaatama: uue filmina on lastele kavas animafilm «Rüütel Rooste», milles vapper rüütel peab taastama oma au ja väärikuse ning võitma tagasi oma südamedaami. Film on dubleeritud eesti keelde.

Natuke suurematele koolilastele on sobivaks vaatamiseks 13-aastaste tüdrukute punkbändi tegemise lugu «Me oleme parimad!», mis on valminud Rootsis Lukas Moodyssoni käe all. See on film kõige kiuste elamisest, nooruslikust entusiasmist ja lõputust avastamistuhinast.

Vene Kultuurikeskuses näidatakse koostöös Venemaa saatkonnaga koolivaheajal lastele tasuta juba klassikaks saanud lastefilme. 17. märtsil on kavas «Printsess herneteral», 18. märtsil «Muinasjutt tsaar Saltaanist», 19. märtsil «Näkineid», 20. märtsil «Aladini võlulamp» ja 21. märtsil «Lumekuninganna»..  Kõik seansid algavad kell 11.

Kino Sõprus pakub koolivaheajal tõelist maiuspala kõigile lastele ja lapsemeelsetele – toimub Walt Disney filmide retrospektiiv. See on ainulaadne võimalus näha suure meistri esimesi täispikki filme kinolinal.

Koolivaheaja lõpus, 22. märtsil kutsub perepäevale muuseum Miia-Milla-Manda. Perepäev kannab nime «Hookus-pookus» ning sellel annab etenduse ka professionaalne mustkunstnik Fred-Erik Johanson. Veel on kavas žonglööride etendus, haridusprogramm «Alkeemia/Keemia», meisterdustuba, kus valmistatakse võluri peakate ja võlurikepp, samuti saab vaadata laseretendust «Valguskiirte mängud». Programm toimub eesti ja vene keeles, oodatud on igas vanuses külastajad.

Eesti teatri- ja muusikamuuseumisse pääseb 23. märtsil kell 10-17 tasuta, kavas on töötoad ja teemaekskursioonid kogu perele.

Tallinna noortekeskused pakuvad koolivaheajal samuti mitmekülgseid tegevusi igas eas noortele – toimuvad linnalaagrid, ekskursioonid, harivad kohtumised ja huvitavad õpitoad.

Koolivaheaja tippsündmusteks on IT-öö Kopli noortekeskuses ja rahvusvaheline trikirulluisutajate võistlus Pääsküla noortekeskuses. Igal päeval pakuvad noortekeskused võimalust osaleda erinevates meisterdamis- ja kunstiprogrammides ning spordivõistlustel. Koolivaheaja nädalat rikastavad erinevate asutuste külastused ja kohtumised huvitavate inimestega ning lõbusad linnalaagrid Haabersti noortekeskuses ja Mustamäe Avatud Noortekeskuses.

Männiku noortekeskuse traditsiooniliselt kõrgetasemelise kunstiprogrammi seekordne teema on «Kevadlilled». Õpitakse meisterdama prossi, käevõru ja sõrmuseid. Harjutatakse tantsulist liikumist ning patside punumist. Programmi kulminatsiooniks saab õpitud kogemustest ja harjutamistest sündiv noorte moeshow. Männiku noortekeskusega minnakse külla Estonia teatrisse ning kutsutakse külla vabatahtlik Ned Iirimaalt, kes õpetab noori žongleerima.
Pääsküla noortekeskuse kevadise koolivaheaja teema keskendub seekord noorelt-noorele õpetamise ja õppimise meetodile. Külla on oodatud noored oma ala tegijad, kes tulevad oma teadmisi ja oskusi teistele noortele edasi andma. 22.märtsil on kõik ekstreemspordi sõbrad oodatud äsja uuenduskuuri läbinud Pääsküla noortekeskuse ekstreemhalli trikirulluisutajate võistlusele.

Kristiine noortekeskuses saab lisaks traditsioonilistele terviseloengutele õppida meisterdamist, osaleda teatevõistlusel ja suurel aaretejahil ning vaheaeg lõpetatakse maitsvaid suupisteid kokkama õppides.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles