Müügimaksu tühistav eelnõu jõuab täiskokku

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügimaks tuleb ära maksta!
Müügimaks tuleb ära maksta! Foto: Urmas Nemvalts

Riigikogu rahanduskomisjon otsustas oma tänasel istungil saata täiskokku esimesele lugemisele Reformierakonna ja IRLi fraktsioonide algatatud kohalike maksude muutmise seaduse eelnõu.

Eelnõu on täiskogus 15. juunil. Komisjon otsustas eelnõu esimene lugemine lõpetada.

Eelnõu eesmärk on tühistada kohalike maksude seaduses kohaliku omavalitsuse poolt kehtestatavate maksude loetelust müügimaks ja paadimaks.

Algataja väitel tingis eelnõu väljatöötamise vajadus tagada terves Eestis ettevõtluskeskkonna lihtsus ja selgus ning lõpetada olukord, kus suur osa tarbijatest ja ettevõtjatest ei oma ülevaadet, mille eest ning kuidas Eesti suurim kohalik omavalitsus neilt müügimaksu nõuab. Palju arusaamatusi on algataja väitel ka paadimaksu rakendamisel.

Algatajad kinnitavad, et selge ja lihtsa ettevõtluskeskkonna tagamine on riigi ülesanne, ning olukorras, kus omavalitsuse tegevus halvendab kogu riigi ettevõtluskeskkonda ning tarbijate olukorda, peab riik sekkuma.

Eelnõu kohasel jõustub seadus 1. jaanuaril 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles