Sotsid soovivad lihtsustada kohalikele elanikele parkimislubade väljastamist

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimisautomaat.
Parkimisautomaat. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsioon on seisukohal, et sooduslubade väljastamine kohalikele elanikele peaks olema oluliselt paindlikum.

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni aseesimees Jaak Juske hinnangul peaks kõigil kohalikel elanikel võimalus taotleda soodushinnaga aastast parkimisluba.

«Kindlasti tuleks kaotada või oluliselt lühendada praegu kehtivat aastast Tallinnas elamise nõuet,» märkis Juske. «Teiseks tuleb luua võimalus registreerida oma elukoht linnaosatäpsusega. See annaks ka üürnikele võimaluse taotleda sooduslubasid.»

Põhja-Tallinna halduskogu sotsiaaldemokraadist liikme Lisette Kampuse sõnul on tervitatav linnaosavalitsuse seisukoht mitte laiendada tasulist parkimisala kogu Kalamaja asumile.

«Tuleb kindlaks teha probleemsed tänavad ning elanikega konsulteerides leida lahendused, mis oleks kohalikele vastuvõetavad ning tõhusad ka parkimiskorralduse mõttes üleüldiselt.»

Lisette Kampus märkis, et omaette arutelu vajab Salme kultuurikeskusega seonduv. «Esialgu oleks lahenduseks seegi kui kultuurikeskuses ürituse korraldajal oleks kohustus Salme keskuse ümber parkimist korraldada, jälgida, et autod pargiksid korrektselt ning et väravaesised oleks vabad,» tõi Kampus välja ühe võimaliku lahenduse.

«Pikemas perspektiivis tuleb aga siiski mõelda ka tervikliku Salme kultuurikeskuse parkimislahenduse peale. Mõistagi on oluline, et edaspidi oleks kohalikud elanikud ja asumiseltsid taolistesse aruteludesse kaasatud juba algusest peale,» oli Kampus kriitiline.

«Oleme seda meelt, et mistahes võimalikud kohalikke elanikke puudutavad muudatused tuleb inimestega läbi arutada,» rõhutas Juske. «Seepärast korraldame teisipäeval, 8. juunil algusega 17.00 avaliku arutelu parkimisküsimuste üle. Kõik huvilised on oodatud Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse suurde saali ning loodame, et üheskoos leiame ka parimad võimalikud lahendused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles