Muusikud ja vabaühendused nõuavad Vabaduse väljakul Venemaa agressiooni lõpetamist

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna peeti Tallinnas Vabaduse väljakul toetuskontserti pealkirjaga «Ukrainale».  Kontserdil lugesid Eesti vabaühendused ette avalduse, millega nõutakse Ukraina-vastase agressiooni lõpetamist.

Vabaühenduste pöördumises, millele on alla kirjutanud Eestimaa Ukrainlaste Kongress, Inimõiguste Instituut, Eesti Üliõpilaskondade Liit, Noorteühing Avatud Vabariik ja Avatud Eesti Fond, seisis:

«Meie, Eesti vabaühendused, nõuame Ukraina vastase agressiooni lõpetamist, et võimaldada  ühtsele Ukrainale  rahumeelne  ja demokraatlik areng. Ukraina kodanikuühiskond saab vabalt ja loovalt oma riiki ehitada vaid siis, kui on tagatud inimõigused ja kodanike põhiõigused; kui on garanteeritud kogunemis- ja sõnavabadus; kui on kindlustatud ajakirjanduse ja kohtupidamise sõltumatus ja kui valitseb õigusriik. Teadke, Eesti vabakond on ja jääb teiega!»

Euroopa Üliõpilaskondade Liidu pöördumise kannavad kontserdil ette Eesti Üliõpilasliit koos noorteühendusega Avatud Vabariik.

Pöördumises kutsuti riikide parlamente ja rahvusvahelisi organisatsioone üles takistama Ukrainas valitseva olukorra edasist eskaleerumist ning otsima praegustele sündmustele rahumeelseid lahendusi.

«Euroopa 20. sajandi ohvriterohked sõjad peaksid rahvusvahelisele üldsusele meenutama, et suurriikide omavoli ja jõudemonstratsioonid ei saa kunagi olla konfliktide rahumeelseks lahenduseks. Iseseisva riigi territooriumi okupeerimine ning rahvusvaheliste tavade ja õiguste jäme rikkumine ei saa olla mingil moel aktsepteeritav.»

Toetuskontserdil esinesid Svjata Vatra koos politsei- ja piirivalveorkestriga, Tõnis Mägi, Siiri Sisask, Sofia Rubina, Lauri Saatpalu ja Dagö, Margus Põldsepp, Johansonid, Maarja Sarv, ansamblid Žurba ja Vidlunnja ning Euroopa kultuuripealinna segakoor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles