Video: kes sõitis Oinaga ja kelle pildiga rahakotte toodeti Krimmis?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinncity tegi virtuaaltuuri märtsis 90.sünnipäeva tähistavas Eesti Teatri-ja Muusikamuuseumis. Sel puhul on rahvale vaatamiseks välja pandud hulk põnevat - endisaegsetest muusikariistadest teatrirahva isiklike asjadeni välja.  Vaata videotuuri!

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum täheistab 22. märtsil oma 90. sünnipäeva.  Juubelinädalal, 19.–26. märtsini toimuvad kontserdid, etendused, teemaõhtu, konverents ja tasuta perepäev. 

Juubelinädala suursündmuseks on spetsiaalselt muuseumi sünnipäevaks loodud Heidi Sarapuu lavastus« Laborant Viiding». Variuse teatri lavastus viib vaatajad tagasi 60. aastate lõppu, mil muuseumis töötas fotolaborandina noor Juhan Viiding. 

Muusikasõbrad on oodatud Sten Lassmanni «Heino Elleri kogutud klaveriteosed» IV ja V heliplaadi esitlusele ning perepäeva raames toimuvale mehaanilise muusika etendusele «Väike heli».

Märtsikuus avatakse külastajatele muuseumi esimene teatriteemaline püsiekspositsioon – uues teatritornis leiavad eksponeerimist Estonia teatri näitlejatega seotud esemed ja kostüümid. Uuenenud trepihallis saab aga tutvuda Eesti teatri- ja muusikalooga läbi erinevate ühiskondlike sündmuste ja vaatenurkade – iseseisvuse sünd ja taassünd, esimesed saavutused teatri ja muusika vallas, eesti näitlejad ja muusikud rahvusvahelisel areenil, kaasaja teatri- ja muusikaelu jm.

Nii teatritorni kui ka trepihalli näituste juures on eraldi tähelepanu pööratud lastele. Lapsed saavad proovida oma esinemisjulgust spetsiaalsel miniteatri laval ning lüüa käed külge teatrit ja muusikat tutvustavatele interaktiivsetele eksponaatidele. Väikseid külastajaid hakkab läbi muuseumi erinevate tegevuste juhatama lõbus ja uudishimulik kaaslane MaraKratt.

Kuigi kõik head mõtted ei realiseeru veel märtsikuus, toome juubelisündmustega esile palju mäletamisväärset varasemast ajast ning anname oma panuse ka uute kultuurinähtuste sünniks.   

Juubelinädala kava: 

19. märts

Muusikapäev 

Kell 16 Muuseumi sinise laega saalis Sten Lassmanni 

«Heino Elleri kogutud klaveriteosed»  IV ja V  heliplaadi esitlus. Sissepääs tasuta. 

20. märts

Teaduspäev

Kell 10 Juubelikonverents 

«Muuseum – looja või vahendaja?». Sissepääs tasuta. 

21. märts

Teatripäev

Kell 18 Juubelilavastus «Laborant Viiding». 

Etendused toimuvad ka 23., 24. ja 25.03. Algusega kell 18. (Välja müüdud!)

Lisaetendused: 20. ja 21.05 kell 18 ning 27.05 kell 16 ja 19.  

Piletid 10 eurot/8eurot saadaval eelmüügist muuseumis. 

23. märts

Tasuta päev

Kell 10 -17 on  muuseumikülastus tasuta.

Töötoad ja teemaekskursioonid kogu perele!

Kell 13 muuseumi sinise laega saalis mehaanilise muusika kontsert. Sissepääs tasuta. 

26. märts

Kell 15 Teemaõhtu dramaturgide ja kirjandusala juhatajatega. 

Sissepääs muuseumipiletiga 4eurot/2eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles