Tantsulavastus 'Hoiak'

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsulavastus 'Hoiak'
Tantsulavastus 'Hoiak' Foto: Kultuurikava.ee
HOIAK
Sveta Grigorjeva
Esietendus 24. aprill kell 19:00 Vene Teatris Tallinnas


Kui teile meeldivad lavastused, mis põhinevad ühel kindlal narratiivil, siis see lavastus pole Teile.
Kui teile meeldib vähe mõelda ja pigem lõõgastudes lavastust pealt vaadata, siis see lavastus pole Teile.
Kui te ei saa aru kaasaegsest kunstist ning ei tahagi aru saada, siis see lavastus pole Teile.
Kui teile ei meeldi popkultuur, siis see lavastus pole Teile.
Kui te arvate, et tants on ainult rütmistatud liikumine/tõmblemine muusika saatel, siis see lavastus pole Teile.


Kui te nõustusite vähemalt ühega eelnevalt mainitud teesidest, siis on viimane aeg tulla just seda etendust vaatama. Me ei taha Teile meeldida. Me ei taha Teid õpetada. Aga Te olete oodatud ikkagi. Ja kui Te ei tule, siis ka ei juhtu tegelikult midagi. Mitte midagi. Ei juhtu. Tegelikult. Jääbki õlleraha alles.


Laval on naised. Mitte feministid kusjuures. Aga see pole tähtis. Üks eestlane, üks eestlane-venelane ja üks soomlane. Aga see pole ka tähtis. Tähtis on see, et me tegeleme küsimusega "miks ma siin olen?" ja veel palju muuga. Tutvustus oleks pikem, aga me ei näe põhjust, miks peaks jälle kirjutama ühe segase aforisme täis horoskoopi meenutava lavastusetutvustuse, mis ainult segab vaatajat, mitte ei juhi ta enda mõtetele ning arusaamistele. Me ei hakka tsiteerima Umberto Ecot, Franz Kafkat, Beebilõusta ega Delfi kommentaatoreid, et mõjuda kuidagi "diibilt". Me ei taha Teid segadusse ajada. Kui, siis ainult natuke.
Idee, autor: Sveta Grigorjeva
Esitus, autorid: Sveta Griorjeva, Ilona Salonen, Üüve-Lydia Toompere
Dramaturgiline tugi: Kerli Ever
Fotograaf: Erko Ever
Valgustus, tehniline tugi: Madis Kirkmann
Produtsent: Sõltumatu Tantsu Ühendus
Esietendus: 24. aprill 2014 Vene Teatris Tallinnas



Idee,

autor: Sveta Griorjeva


Esitus, autorid:

Sveta Griorjeva, Ilona Salonen, Üüve-Lydia Toompere


Dramaturgiline tugi

: Kerli Ever


Fotograaf:

Erko Ever


Valgustus, tehniline tugi:

Madis Kirkmann


Produtsent:

Sõltumatu Tantsu Ühendus


Esietendus:

24. aprill 2014 Vene Teatris Tallinnas


Järgmised etendused:

25, 26.aprill ja 9, 10.mai



Sveta Grigorjeva

on koreograaf-lavastaja ning luuletaja. On muuhulgas lavastanud Gröönimaal, saanud Mait Agu stipendiumi laureaadiks aastal 2011 ning on Tallinna Ülikooli kirjanduspreemia laureaat (2013). 2011. aasta tunnistati Sveta Eesti sõltumatu tantsu auhinna aasta tulijaks Premiere sarjas esietendunud lavastusega “sõp rus est”. Talle on sümpaatne individuaalsus, ausus, uudishimu ning tolerantsus.


Üüve-Lydia Toompere on vabakutseline tantsija ja koreograaf. Ta on lõpetanud Tallinna Ülikooli koreograafia eriala bakalaureuse kraadi ning hetkel omandab samal erialal Tallinna Ülikoolis magistri kraadi. Lydia on koos töötanud mitmete koreograafidega nii Eestist, kui ka välismaalt. Näiteks võib tuua Cid Pearlmani, Maria Goltsmani, Krista Köstri, Siim Tõniste ja nüüd ka esmakordne koostöö Sveta Griorjevaga.


Ilona Salonen on Soome tantsija ja tantsu õpetaja. 2013 lõpetas ta Turu Ülikooli Kunstide Akadeemia. Tal on põhjalik kogemus erinevates tantsustiilides, nagu kaasaegne tants, džäss ja ballett. Hetkel on Ilona huvipunktiks füüsiline teater ning absurdsed kokkusattumised elus ja laval. Samal ajal esitab ta küsimuse, mis teater on. HOIAK on Ilona kolmas koostöö Sveta. Nende esimene koostöö leidis aset 2012. aastal Gröönimal.


Lavastuse väljatoomist on toetanud: Vene Teater, Eesti Kultuurkapital, Okasroosikese Loss, Tallinna Kultuuriväärtuste Amet.



Piletite eripakkumine gruppidele: 5 x 5. Vähemalt 5 pileti koosostmisel ühe pileti hind 5€. Grupipiletite müük lõppeb etendusele eelneva päeva õhtul!

Tavapilet 10 €
Õpilane/tudeng/pensionär 7 €



Uksed avatakse 30 min enne algust


Kestus 1h

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles