Tarbekunsti- ja disainimuuseum näitab Põhjamaade ehtekunsti

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti tarbekunsti- ja disainimuuseumis saab 11. maini näha Põhjamaade ehtekunsti. Lisaks sellele toimub samal ajal palju ehteteemalisi sündmusi, näiteks kohtumised kunstnikega, koolidele mõeldud haridusprogramm ja näituste avamised.

Põhjamaade ehtedisaini hetkeseisu edastava näituse «From the Coolest Corner – Põhjamaade uus ehe» raames võib näha kokku 156 ehet 61 kunstnikult ja kuuest riigist: Taanist, Eestist, Soomest, Islandilt, Norrast ja Rootsist. Näituse koostajad paiskavad õhku hulga küsimusi. Kas Põhjamaade traditsioonid kehtivad ka praegu? Kas tänapäeval saab rääkida äratuntavast skandinaavialikkusest? Või taanduvad rahvuslikud jooned kosmopoliitse disaini ees? Kui coolid õigupoolest on põhjamaade ehted?

Eestist otsivad neile küsimustele vastuseid sellised tuntud ehtekunstnikud nagu Kadri Mälk (aukülalisena), Julia-Maria Künnap, Anna-Maria Saar,Kristi Paap,Maarja Niinemägi ja Tanel Veenre. Eesti kaasamine on kindlasti kohalikele tegijatele komplimendiks ja nii siinse kooli ning selle eestvedaja Kadri Mälgu kui paljude pühendunud noorte kunstnike järjepideva töö ja kõrge taseme tunnustus.

Põhjamaade ehtenäitust saadab mahukas programm Eesti kaasaegse ehte teemalisi näituseid ja sündmusi, lisaks haridusprogramm koolidele ja kohtumised eesti kunstnikega alates märtsi lõpust. Juba sel reedel avatakse Hop galeriis Anneli Tammiku näitus «Ränne».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles