Lastemuuseum näitab Barbie-nukke

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barbie
Barbie Foto: Nicolay Lamm/MyDeals.com

Tallinna linnamuuseumi lastemuuseum avab reedel, 14. märtsil kell näituse «Barbie’de lummuses. Kollektsiooninukud Maivi Kärgineni ja Rimonne Balticu kogudest».

Koostöönäitusel on erakoguja Maivi Kärgineni kollektsiooninukkudele täienduseks väljas Matteli toodete Baltimaade ametliku esindaja Rimonne Balticu nukud.

 Avatava näitusega esitletakse 55. juubeliaastat tähistava Barbie viimaste kümnendite kollektsiooninukke ning ühe erakogu näitel pööratakse tähelepanu nukkude maailmas levinud kogumiskirele, mis lapsepõlve mängudest alguse saanult jääb kestma läbi aastate.

Maivi Kärginenile (s. 1987) on Baribie-nukud meeldinud nii kaua kui ta end mäletab. Kui esialgu imetles ta neid ilusate postkaartide või ajakirjade piltide pealt, siis nelja-aastasena sai ta lõpuks päris oma Barbie. Kümnendast eluaastast hakkas nukkude kogu kiiremini kasvama. Teismeliseeas tema vaimustus ei lahtunud, vaid kogutud taskuraha läks just uute iluduste ostmisele ning nii kujunes mängunukust kogumisobjekt. Maivi sõnul on esteetiline külg peamine, mis nukkude juures teda võlub.

Tallinna linnamuuseumi lastemuuseum on avatud kolmapäevast pühapäevani kell 10.30-18. Muuseum asub Põhja-Tallinnas, Kalamajas aadressil Kotzebue 16.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles