Kohus saatis liiklushuligaani 22 päevaks arestimajja

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik
Politseinik Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Harju maakohus mõistis eile ja täna järjestikustel istungitel 27-aastasele Jurile paljude liiklusrikkumiste eest kokku 22 päeva aresti, viimati püüdis mees autoga politsei eest põgeneda teisipäeval.

Teisipäeval kella 12.30 paiku ei peatanud Juri Tallinnas Ümera tänaval politsei märguande peale oma BMWd. Kui ta lõpuks peatus, siis selgus, et tal ei ole juhtimisõigust, mis on ära võetud eelnevate rikkumiste eest. Lisaks ta juba ootas karistusi hiljutiste liiklusrikkumiste eest, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Eelmise nädala kolmapäeval tabas politseipatrull juhtimisõiguseta Juri autot juhtimas Tallinna-Tartu maantee 40. kilomeetril. Samuti tabati ta autoolist 31. jaanuaril Maardus Keemikute tänaval.

Juhtimisõigusest jäi Juri ilma möödunud aasta novembris, kui ta lühikese aja jooksul tabati Tallinnas kahel korral ületamas kiirust rohkem kui 21 km/h. Ka varasemalt oli politsei teda tabanud erinevatelt rikkumistelt, kusjuures määratud trahve Juri ei olnud tasunud.

Kohus määras Jurile kuus päeva aresti varasemate juhtimisõiguseta sõitmiste eest, viimase mittepeatumise ja rooli istumise eest sai ta kokku 16 arestipäeva. Kokku peab ta arestimajas veetma 22 päeva. Juri viidi kohtust otse arestimajja oma karistust kandma.

«Kui varasemad karistused ei ole rikkujale mõju avaldanud ning ta jätkab endale ja teistele liiklejatele ohtliku käitumisega, tuleb rakendada ka nii karme karistusi, kui seda on vabadusest ilmajätmine,» ütles Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Elari Kasemets. «Selliste saririkkujate puhul, kes ei anna endale aru oma tegevusest, on ülejäänud liiklejatele kõige ohutum tema liiklemisest eemale hoidmine nii pikalt kui võimalik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles