PPA väljastas eile ajutiselt aktiveerimata id-kaarte

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Teisipäeval politsei- ja piirivalveametisse oma passile või id-kaardile järele läinud inimesi tabas ebameeldiv üllatus, kui nad pidid alla kirjutama paberile, et on «kätte saanud hetkel mitte kehtiva dokumendi».


Inimestele seletati, et dokumentidega on küll kõik korras, kuid amet ei saa oma registrites teha märget, et väljastatud dokumendid on kehtivad. Vastuseks ühe külastaja küsimusele, et kui kaua see «hetk» kestab, lubas klienditeenindaja pöörduda oma ülemuste poole, et tekst paremini sõnastataks.

Täna selgus, et välja antud dokumendid olid kehtivad, kuid aktiveerimata oli nende digitaalne osa. See aktiveeriti niipea, kui süsteem taas töökorras oli.
«11.märtsil alates lõunast esinesid politsei- ja piirivalveameti infosüsteemis ulatuslikud tõrked, mille tõttu oli häiritud nii taotluste vastuvõtmine kui dokumentide väljastamine. Taoliste probleemide korral püüame leida dokumendikasutajale võimalikult mugava lahenduse. Kui võimalik, siis väljastatakse dokument isikule ning informeeritakse teda suuliselt või kirjalikult, et antud dokumenti on võimalik elektrooniliselt kasutada või selle kehtivust kontrollida alles peale infosüsteemi tõrgete likvideerimist,» selgitas PPA arendusbüroo juhataja Margit Ratnik.

«Kuivõrd tegemist oli üldise probleemiga, siis olid mõjutatud kõik vastava infosüsteemi kasutajad. Tõrked said lahendatud sama päeva õhtuks. Eilse päeva jooksul väljastati PPA büroodes kokku 1096 isikut tõendavat dokumenti, kui palju nendest pärastlõunasel ajal, kui süsteem ei töötanud, ma öelda ei oska,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles