Vanalinna talvine parkimiskord muutub paindlikumaks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimine vanalinnas.
Parkimine vanalinnas. Foto: Peeter Langovits

Linnavalitsuse  korraldusega antakse transpordiameti juhile õigus muuta parkimiskorda Tallinna vanalinnas vastavalt ilmastikutingimustele.


Suvise ja talvise parkimiskorra eesmärgiks on tagada tänavapuhastajatele võimalus vanalinna tänavate puhastamiseks. Vanalinn on jagatud kaheks piirkonnaks ja suvise parkimiskorra ajal on ühes piirkonnas parkimine keelatud kahel ööl nädalas, et tänavapuhastajad saaksid oma tööd teha.

Talvise parkimiskorra ajal on parkimine keelatud ühes piirkonnas paaritutel ja teises piirkonnas paariskuupäevadel. Talvine parkimiskord on karmim eeldatava lumekoristuse vajaduse tõttu.

Praeguse muudatuse eesmärk on muuta parkimiskord paindlikuks ja tegelikele ilmastikuoludele vastavaks. Seni kehtinud korra järgi peavad sõidukiomanikud ka praegu järgima talvist parkimiskorda, kuigi lumi on ammu läinud ja väljas laulavad linnud.

Vana korra kohaselt võis transpordiamet kehtivad parkimiskorda muuta vaid ühekordselt, kehtivusega vaid üks kuu. Uue korra kohaselt saab transpordiameti juhataja muuta vanalinna parkimiskorda kiiresti, vastavalt tegelikele ilmaoludele.

Parkimiskorralduse muudatustest teavitatakse avalikkust ajalehes, milles Tallinna linn avaldab ametlikke teadaandeid ning Tallinna linna veebilehel, samuti tähistatakse muudetud parkimiskorraldus vastavate liikluskorraldusvahenditega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles